Skip to main content

Την καταστατική μειοψηφία του ΟΤΕ από το Δημόσιο βλέπει το ΠΑΣΟΚ

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τον Ελληνικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών. Πρόγευσή του έδωσε σε συνέντευξή του ο Γ. Παπανδρέου. Το σενάριο εισόδου του Δημοσίου.

Ακόμα και τον έλεγχο της καταστατικής μειοψηφίας του ΟΤΕ από το δημόσιο εξετάζουν ως ενδεχόμενο στο ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr το σχέδιο έχει μπει στο μικροσκόπιο κι αναζητούνται τρόποι υλοποίησης του, στην περίπτωση που τελικώς πάρει το τελικό "πράσινο φως".
Δεδομένο, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται ότι στην Ιπποκράτους θεωρούν δεδομένη την επαναδιαπράγματευση της παρουσίας του κράτους στην λειτουργία του οργανισμού, ενώ το συγκεκριμένο ζήτημα έθιξε ευθέως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπανδρέου κατά τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του.


Το τελευταίο "κρούσμα" σημειώθηκε κατά τη χθεσινή συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής", όπου, ερωτώμενος για το εν λόγω κρίσιμο θέμα, αφού εκφράζει την αντίρρηση του σε αυτή καθ΄ αυτή την πώληση του ΟΤΕ, λέγοντας ότι "καμία δυτικοευρωπαική χώρα δεν εκχώρησε το βασικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της σε άλλη άλλη χώρα και μάλιστα σε κρατικά ελεγχόμενη εταιρία" (σσ δηλαδή την Deutsche Telekome), προχωράει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεων του.
Λέει χαρακτηριστικά: "Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχουμε για να έχει έλεγχο το Δημόσιο στις κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας". Και σε αυτή την περίπτωση, ως ο προσφορότερος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο κρίνεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι ο έλεγχος της καταστατικής μειοψηφίας (33%) του ΟΤΕ.
Ζητούμενο, σε κάθε περίπτωση, είναι πως θα αντιδράσουν οι Γερμανοί σε μια τέτοια εξέλιξη. Απομένει να διερευνηθούν οι προθέσεις τους, κάτι το οποίο -αν δεν έχει ήδη γίνει -θα γίνει άμεσα.

Business Story
Off