Skip to main content

Την ικανοποίησή του για το Eurogroup μετέφερε ο Τσίπρας στον ΠτΔ

Για τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, δόθηκε μια σαφής δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων σε ένα χρόνο.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο ενημερώνει για τα αποτελέσματα του Eurοgroup.

Δόθηκε ένα σήμα εμπιστοσύνης στις αγορές, εκτίμησε ο Αλ.Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως καθοριστικό πρώτο βήμα για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Για τον ελληνικό λαό, συνέχισε ο κ. Τσίπρας δόθηκε μια σαφής δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων σε ένα χρόνο.

Είπε ακόμα ότι «πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και όχι να χαλαρώσουμε σε αυτά τα τελευταία βήματα» με στόχο την οικονομική ανάκαμψη, που όμως, «θα πρέπει να μεταφραστεί στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών σε μία προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των πληγών της κρίσης».

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που είχε η ανάπτυξη συμμαχιών για την προώθηση των ελληνικών αιτημάτων, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στο Κυπριακό και των συνομιλιών που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες.

Παυλόπουλος: Αφετηρία για την έξοδο από την κρίση η απόφαση του Eurogroup

Ως αφετηρία για την έξοδο από την κρίση χαρακτήρισε τη χθεσινοβραδινή απόφαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Είμαι εδώ για να στηρίξω την προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων δημοκρατικών κομμάτων, μέχρι το τέλος» έσπευσε να προσθέσει.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική μνεία στην αλληλεγγύη των χωρών της Ευρώπης, η οποία «αποδείχθηκε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί, παρά τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για την επίσπευση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, σημειώνοντας ότι το ελληνικό ζήτημα αποτελεί ένα δίδαγμα τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.