Skip to main content

Την ίδρυση ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος ανακοίνωσε ο Βιλπέν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος προκειμένου να αναμετρηθεί με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές που θα διεξ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος προκειμένου να αναμετρηθεί με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε δύο χρόνια.

Η κίνηση ενός από τους πιο πικρούς εχθρούς του Σαρκοζί αναμενόταν επί μακρόν και έρχεται καθώς το κόμμα του προέδρου UMP προσπαθεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία έπειτα από μία συντριπτική ήττα στις περιφερειακές εκλογές του Σαββατοκύριακου.

«Αποφάσισα να δημιουργήσω ένα νέο πολιτικό κίνημα το οποίο θα είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο», δήλωσε ο Βιλπέν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως η ίδρυση του κόμματος θα ανακοινωθεί επίσημα στο Παρίσι τις 19 Ιουνίου.

Ο Βιλπέν, ένας αριστοκράτης πρώην διπλωμάτης, δήλωσε πως αισθάνεται άβολα με τις πολιτικές του Σαρκοζί και πως το κίνημά του θα υιοθετεί μία πιο κοινωνική, δίκαιη προσέγγιση.

«Το μότο του αγώνα μας θα είναι μία δημοκρατία αλληλεγγύης», είπε.

Η ανακοίνωση του Βιλπέν είναι ένα από τα πολλά σημάδια πως οι προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές του 2012 έχουν ήδη ξεκινήσει και πως ο Σαρκοζί, η επανεκλογή του οποίου θεωρείτο προηγουμένως σχεδόν βέβαιη, μπορεί να αντιμετωπίσει μία σκληρότερη αναμέτρηση απ’ ό,τι αναμενόταν.