Skip to main content

ΠΕΔΚΜ: Ακέραια η ευθύνη της κυβέρνησης για τους βανδαλισμούς

Τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές μελών του «No Border Camp» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης καταδικάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΚΔΜ.

Την κυβερνητική στάση απέναντι στην αντιμετώπιση του «Νο Βοrder Camp» κατακεραυνώνει με ανακοίνωσή της η ΠΕΚΔΜ, αναφορικά με τη χθεσινή επίθεση μελών του camp στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η 'Ενωση και υπογράφει ο πρόεδρος και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου:

«Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που έγιναν από μέλη του «No Border Camp» σε χώρους του δημαρχείου Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε ώρα που οι υπηρεσίες ήταν σε λειτουργία με αποτέλεσμα να προξενηθεί φόβος και μεγάλη ανησυχία σε εργαζομένους και παρισταμένους πολίτες.

Για την ανομία η οποία επικράτησε η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη διότι οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχαν ενημερώσει εγκαίρως την εισαγγελία Θεσσαλονίκης, την αστυνομία το υπουργείο παιδείας το υπουργείο δικαιοσύνης και το υπουργείο προστασίας του πολίτη».