Skip to main content

Την ενοχή του Ανδρέα Γεωργίου για την ΕΛΣΤΑΤ πρότεινε ο εισαγγελέας

Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν απλός συντονιστής- μαέστρος σε μια ορχήστρα που το κυρίαρχο όργανο ήταν το ΔΣ, ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε πως βάσει του ιδρυτικού νόμου της ΕΛΣΤΑΤ, η συνεδρίαση του ΔΣ ήταν υποχρεωτική μια φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του.

«Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν απλός συντονιστής- μαέστρος σε μια ορχήστρα που το κυρίαρχο όργανο ήταν το ΔΣ. Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρεβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Αναφερόμενος στο ότι ο κ. Γεωργίου, όταν ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ διατηρούσε θέση και στο Δ.Ν.Τ, ο εισαγγελέας είπε χαρακτηριστικά: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», θέτοντας το ερώτημα για το εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλεγεί για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο Δ.Ν.Τ για διάστημα μερικών μηνών.

Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το ακροατήριο το οποίο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: «Ζήτω η Ελλάς».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί αύριο το πρωί.