Skip to main content

Την έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης καταγγέλει η ηγέτις του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Η ηγέτις του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί στηλίτευσε την απουσία μιας «αλληλέγγυας» ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι «η Ευρώπη θα χαθεί σύντομα από τα ραντάρ της Ιστ

Η ηγέτις του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί στηλίτευσε την απουσία μιας «αλληλέγγυας» ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι «η Ευρώπη θα χαθεί σύντομα από τα ραντάρ της Ιστορίας εάν συνεχίσει να λειτουργεί κατ΄αυτόν τον τρόπο».

 

«Το να είναι κανείς Ευρωπαίος θα απαιτούσε βοήθεια προς την Ελλάδα με τη δημιουργία ενός ταμείου και με ευρωπαϊκά δάνεια και όχι διμερή δάνεια και δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», τόνισε η Ομπρί.

 

Σύμφωνα με την ηγέτιδα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα έπρεπε να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα όχι μόνο γιατί είναι η γη στην οποία γεννήθηκε ο ευρωπαϊκός ουμανιστικός πολιτισμός, αλλά επίσης γιατί πίσω από τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας υπάρχει μια επίθεση κατά του ευρώ και της Ευρώπης.

 

«Θα μπορούσε να δοθεί η βοήθεια αυτή με βάση τις συνθήκες, αυτό θα σήμαινε αλληλέγγυα Ευρώπη», πρόσθεσε.

 

«Η στιγμή είναι σημαντική. Η Ευρώπη θα χαθεί σύντομα από τα ραντάρ της Ιστορίας εάν συνεχίσει να λειτουργεί κατ΄αυτόν τον τρόπο», τόνισε.

 

Σύμφωνα με την Ομπρί, είναι απολύτως ανησυχητικό το γεγονός ότι η Γερμανία και η Γαλλία, που υπήρξαν πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, δεν έχουν καταλάβει αυτήν την πρόκληση.