Skip to main content

Την έκδοση των 8 στρατιωτικών ζητεί εκ νέου το τουρκικό ΥΠΕΞ

Περιμένουμε τουλάχιστον από τις ελληνικές δικαστικές αρχές να μην δώσει την ευκαιρία να μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι, ανέφερε το ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που δικάζονται στην Ελλάδα και σήμερα αναμένεται η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοσή τους ή όχι στην Τουρκία.

Ο Μουφτούογλου, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 ανέφερε ότι "περιμένουμε τουλάχιστον από τις ελληνικές δικαστικές αρχές να μην δώσει την ευκαιρία να μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι". "Συνεχίζεται η δικαστική υπόθεση για τους 8 στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα. Σήμερα αναμένεται να ληφθεί η απόφαση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορηθεί για το ποια θα είναι η απόφαση.

Αναμένουμε από την Ελλάδα να επιστρέψει σε εμάς αυτούς τους πραξικοπηματίες. Η μεγαλύτερή μας προσδοκία είναι η παράδοση από την Ελλάδα αυτών των πραξικοπηματιών στην τουρκική δικαιοσύνη. Και μία τέτοια απόφαση, που να ικανοποιεί αυτή την προσδοκία, περιμένουμε να λάβουν οι ελληνικές δικαστικές αρχές. Περιμένουμε τουλάχιστον από τις ελληνικές δικαστικές αρχές να μην δώσουν την ευκαιρία να μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η βελγική εφημερίδα "Le Soir" έκανε λόγο για διαρκείς και ισχυρές πιέσεις που ασκεί η Τουρκία στην ελληνική κυβέρνηση, για το θέμα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.