Skip to main content

Την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας καταδικάζει η Ryanair

Ζητάμε συγνώμη από τους πελάτες μας για την ταλαιπωρία που τους προκαλείται λόγω των απεργιών, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρεία.

Κάλεσμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική κυβέρνηση ώστε να λάβουνε μέτρα για να αποτραπεί το κλείσιμο των Ελληνικών ουρανών, αναφορικά με την 48ώρη απεργία των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας απηύθυνε η Ryanair.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αεροπορική εταιρεία τονίζει ότι «λυπάται για την εξαναγκαστική ακύρωση 4 πτήσεων το βράδυ του Σαββάτου (8 Οκτωβρίου) και όλων των πτήσεων (106 σε σύνολο) προς/από και εντός Ελλάδος, την Κυριακή (9 Οκτωβρίου) λόγω της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με πιθανότητα περισσότερων ακυρώσεων και καθυστερήσεων την Δευτέρα».

Μάλιστα, η  Ryanair και άλλες Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, έχουνε  επανειλημμένα καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέψει τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων από μικρές ομάδες ΕΕΚ, λαμβάνοντας τα παρακάτω μέτρα:

⦁ Οι ΕΕΚ θα πρέπει να προωθούν τα αιτήματα τους μέσω δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς απεργίες.
⦁ Να επιτρέπεται σε ΕΕΚ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να συντονίζουν τις πτήσεις  κατά την διάρκεια απεργιών των ΕΕΚ.
⦁ Να μην επηρεάζονται οι πτήσεις που διέρχονται μέσω του εναέριου χώρου της χώρας που έχει απεργία
⦁ Να επιτρέπεται στις αεροπορικές εταιρίες να λαμβάνουνε επιστροφή χρημάτων των εξόδων που ορίζει ο νόμος EU261 από τους παράγοντες των απεργιών

Παράλληλα, η Ryanair ζητάει «συγνώμη από τους πελάτες της για την ταλαιπωρία που τους προκαλείται λόγω των απεργιών». Όλοι οι επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται, έχουν ενημερωθεί μέσω email και SMS, ενώ τους έχουν δοθεί οι παρακάτω επιλογές: πλήρης επιστροφή χρημάτων, κράτηση στην επόμενη διαθέσιμη πτήση ή κράτηση σε ένα άλλο δρομολόγιο.

Τέλος, η Ryanair παροτρύνει όλους πελάτες που ταξιδεύουνε από/προς Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο, «να ενημερώνονται για την κατάσταση της πτήσης τους μέσω του Ryanair.com προτού πάνε στο αεροδρόμιο».

Ο Ρόμπιν Κίελι της Ryanair δήλωσε:

«Έπειτα από ένα μη ευχάριστο καλοκαίρι, οι Ευρωπαίοι πελάτες καλούνται να ακυρώσουνε ή να αναβάλουνε τις φθινοπωρινές τους διακοπές και τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω της συμπεριφοράς των ΕΕΚ, οι οποίοι χρησιμοποιούνε τις απεργίες ως πρώτο όπλο και όχι ως τελευταία λύση. Η συγκεκριμένη 48άρη απεργία των Ελλήνων ΕΕΚ θα επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, συμβάλλοντας στην ακύρωση η καθυστέρηση του προγράμματός τους. Ήρθε η ώρα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα ώστε να μην διακόπτονται πλέον τα ταξίδια εκατομμυρίων επιβατών».

Για πληροφορίες πτήσης πατήστε εδώ