Skip to main content

Με έναν πλοηγό έμεινε το λιμάνι Θεσσαλονίκης - Απαξιώνεται ο ΟΛΘ

Ο Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης ζητά από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων πλοηγών

Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει τις τελευταίες μέρες η έλλειψη πλοηγών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα την αδυναμία κίνησης πλοίων.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, οι οργανικές θέσεις πλοηγών στην πόλη είναι τυπικά πέντε, αλλά οι δύο παραμένουν κενές, ενώ επί σειρά πολλών μηνών ο ένας από τους τρεις πλοηγούς απουσιάζει για θέματα υγείας.

Τις τελευταίες ημέρες επίσης για λόγους Υγείας απουσιάζει και ο δεύτερος, και σήμερα το πρωί ο τελευταίος - και μοναδικός πλέον - εν ενεργεία πλοηγός αποχώρησε ξαφνικά από την εργασία του επικαλούμενος δυσβάσταχτο φόρτο εργασίας και επέστρεψε τελικά μετά από συντονισμένη παρέμβαση του Κεντρικού Λιμενάρχη και του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης.

Μετά από άμεση έκκληση του Συλλόγου στον υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποφασίστηκε η προσωρινή απόσπαση (για μερικές ημέρες) στη Θεσσαλονίκη ενός πλοηγού από την Κέρκυρα, ο οποίος αναμένεται στη Θεσσαλονίκη σήμερα το βράδυ.

Ο Σύλλογος ζητά εδώ και τώρα από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων πλοηγών, αλλά και την αύξησή τους, όπως έχει δηλώσει σχετικώς ο ίδιος ο υπουργός, κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 
«Δεν είναι δυνατόν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με κομβική θέση και ρόλο στη ΝΑ Ευρώπη, να απαξιώνεται όταν η ίδια η πολιτεία προωθεί την ιδιωτικοποίησή του, ούτε η πραγματική οικονομία να τελεί συνεχώς υπό ομηρία των ελλείψεων και παραλείψεων της δημόσιας διοίκησης», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Καμπάκης.