Skip to main content

Την ανιούσα πήρε η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, η δημοτικότητά του έφτασε στο 55,9%.
Η δημοτικότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, φτάνοντας το 55,9%, έναντι του 48,6% στα μέσα Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από μία νέα δημοσκόπηση του IPSO που σημοσιεύει σήμερα, Κυριακή, η εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα.

Όπως δήλωσε ο διακεκριμένος δημοσκόπος Ρενάτο Μανχάιμερ, η άνοδος της δημοτικότητας του Μπερλουσκόνι είναι ιδιαίτερα αισθητή μεταξύ των νεαρών ψηφοφόρων και των θρησκευόμενων Καθολικών. Παράλληλα, όμως, παρατηρείται αύξηση των ποσοστών του πρωθυπουργού ακόμα και μεταξύ των κεντροαριστερών ψηφοφόρων, 17% των οποίων εκδηλώνουν θετική κρίση για το πρόσωπό του.

Η επίθεση που δέχθηκε ο Μπερλουσκόνι στις 13 Δεκεμβρίου στο Μιλάνο από τον 42χρονο Μάσιμο Ταρτάλια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο προκάλεσε ισχυρό σοκ στους Ιταλούς, παραπέμποντας στα βίαια πολιτικά ήθη των δεκαετιών του 1970-1980 στη χώρα.

Πολιτικοί από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Μπερλουσκόνι και απηύθυναν έκκληση για διάλογο. Παρά ταύτα η Ιταλία παραμένει ιδιαίτερα πολωμένη όσον αφορά στα αισθήματά της απέναντι στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης.

Δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι 20-25% των Ιταλών τάσσονται στο πλευρό του δράστη της επίθεσης κατά του Μπερλουσκόνι, πιστεύοντας ότι ο τελευταίος είναι επικίνδυνος για τη χώρα.