Skip to main content

Την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ ζητούν 10 βουλευτές της ΝΔ

Όπως σημειώνουν σε επίκαιρη ερώτησή τους, αντί η ομάδα ΔΕΛΤΑ να ενισχυθεί, καταργήθηκε, με αποτέλεσμα την δραματική έξαρση των επεισοδίων.

Την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ, ζητούν με επίκαιρη ερώτηση τους δέκα βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμο Χαρακόπουλο, καθώς, όπως τονίζουν, η κατάργησή της οδήγησε σε «έξαρση της εγκληματικότητας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, για την εγκληματικότητα, οι βουλευτές θέτουν ζήτημα για την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, επισημαίνοντας πως συγκροτήθηκε το 2009 ως απάντηση της ΕΛΑΣ στην έξαρση μιας σειράς καταδρομικών επιθέσεων από κουκουλοφόρους σε τράπεζες, καταστήματα και αστυνομικά τμήματα. Λένε μάλιστα, πως στη συνείδηση των πολιτών η δραστηριότητά της καταγράφηκε ως ιδιαιτέρως αποτελεσματική, ενώ η επιτυχία της ήταν τέτοια, που συγκέντρωσε τη μήνη όλων όσων ήθελαν να καταστρέφουν χωρίς φόβο.

Όπως σημειώνουν, αντί η ομάδα ΔΕΛΤΑ να ενισχυθεί, καταργήθηκε, με αποτέλεσμα την δραματική έξαρση των επεισοδίων, με δεκάδες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και γραφεία πολιτικών κομμάτων, με τελευταία αυτή εναντίον των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ: καταδρομικές επιδρομές σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, εφόδους περιθωριακών ομάδων σε διάφορες εγκαταστάσεις και οχήματα μαζικής μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι και ένοπλη διαδήλωση στους δρόμους των Εξαρχείων.