Skip to main content

Την ανάκληση των Sai και Lexus HS250h εξετάζει η Toyota

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, η οποία σχεδιάζει να ανακαλέσει πολλές χιλιάδες οχήματα του μοντέλου της Prius, εξαιτίας προβλημάτων τους στα φρένα, ενδεχομένως να ανακαλέσει και τα επίσης υβρ
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, η οποία σχεδιάζει να ανακαλέσει πολλές χιλιάδες οχήματα του μοντέλου της Prius, εξαιτίας προβλημάτων τους στα φρένα, ενδεχομένως να ανακαλέσει και τα επίσης υβριδικά μοντέλα της Sai και Lexus HS250h, τονίζει σε σημερινό άρθρο της η εφημερίδα Νικκέι. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που δεν αποκαλύπτει την πηγή της, το μέτρο αυτό θα αφορά 28.000 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία και το εξωτερικό (8.000 Sai και 20.000 Lexus), τα οποία διαθέτουν την ίδια τεχνολογία στα φρένα με το Prius. 

Η Toyota την περασμένη εβδομάδα είχε παραδεχθεί την ύπαρξη προβλημάτων στη νέα εκδοχή του Prius, που κυκλοφόρησε τον περασμένο χρόνο. Σε συνθήκες ψύχους τα φρένα του αντιδρούν με βραδύτητα και η αυτοκινητοβιομηχανία σκέπτεται να ανακαλέσει τα 300.000 οχήματα του μοντέλου αυτού, όμως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.