Skip to main content

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης επαναφέρει ο Καρατζαφέρης

Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης επέμεινε και σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εκτιμώντας ότι εάν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, τότε θα είναι λιγότερα τα επώδυνα μέτρα σε βάρος των πολιτών.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επέμεινε και σήμερα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, εκτιμώντας ότι εάν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, τότε θα είναι λιγότερα τα επώδυνα μέτρα σε βάρος των πολιτών.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι «ασύνδετη και ανύπαρκτη», ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ανήμπορο», σχολιάζοντας δε τα όσα διημείφθησαν στο Συμβούλιο των Αρχηγών, είπε ότι «εκεί μέσα, μιλούσαμε σε άλλες «συχνότητες». 'Αλλος μιλούσε στα FΜ, άλλος στα «μεσαία», άλλος στα «βραχέα»».

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ('Αλτερ) ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο Ιούνιος θα είναι ο χειρότερος μήνας όλων των δεκαετιών και πως «κάθε ώρα που περνάει, οι φόροι θα πέφτουν σαν 'ταξίμετρο' στο κεφάλι του ελληνικού λαού».

Πρόσθεσε πως «αν συνεννοηθούμε θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε τον “εισβολέα” καλύτερα και θα είναι λιγότερο επώδυνα τα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού» και σημείωσε ότι τα κόμματα είναι συνυπεύθυνα, «από την στιγμή που δεν πάμε να βγάλουμε την χώρα από το “λούκι”, που την έχει βάλει ο Παπανδρέου».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση των Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι αισθάνθηκε εξαιρετικά άβολα και περίεργα εκεί και ότι είχε μια αίσθηση πως κανείς δεν έβλεπε έξω τι γινόταν: «Ό,τι η πατρίδα χάνεται, ό,τι η πατρίδα “σβήνει”, ό,τι δεν θα είναι τα πράγματα όπως ήταν πριν από λίγα χρόνια, όπως πριν από 10- 15 χρόνια». 'Ακουσα «ακραίες» θέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι απέναντί μας έχουμε μια ιδιότυπη καλπάζουσα “δικτατορία των δανειστών”.

Όπως υποστήριξε, μεταξύ των θέσεων που ο ίδιος χαρακτήρισε «ακραίες» ήταν ότι πρέπει να διαλυθεί σήμερα η ΕΕ για να σωθεί η Ελλάδα, ότι πρέπει να καταργηθεί η ιδιωτική περιουσία και έκανε λόγο για «επαναστάσεις χωρίς αιτία».

«Είδα έναν James Dean. 'Ακουσα τον κ. Παπανδρέου να λέει: εγώ δεν μπορώ να το πάω άλλο το πράγμα. Θέλω να έρθετε να βοηθήσετε, είμαι ανοιχτός σε όλα. Αλλά, ούτως η άλλως , εκλογές δεν κάνω, θα το τσουλήσω και όσο πάει», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο ίδιος, όπως είπε, πρότεινε «να πάμε πάνω πέντε άνθρωποι, εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού και να κάνουμε μια σκληρή επαναδιαπραγμάτευση» και συμπλήρωσε:

«Μπορούμε να πάμε να δούμε τα πράγματα εξ'Α αρχής; Αυτό το οποίο έρχεται; Εάν θα δώσουμε τους πόρους της χώρας; Εάν θα δώσουμε την ΅'Ακρεβατοκάμαρά” μας και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό σχήμα έκανε λόγο για «παιδιά από τα κολέγια», τα οποία - όπως υποστήριξε- δεν έχουν τριφτεί μέσα από τη ζωή και ήρθαν από τα κολέγια και πήραν τα υπουργεία.

 «Δεν ξέρουν τη ζωή. Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ οι τεχνοκράτες. Όταν, όμως, συνδυάζεται με μια πράξη, με μια καταξίωση μέσα στην κοινωνία. Αυτά τα παιδιά είναι άβγαλτα», είπε.