Skip to main content

Την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων ζητά ο Παπούλιας λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Σήμερα στις Βρυξέλλες που δίνεται μια σκληρή μάχη ζητάμε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς η αρχή της αλληλεγγύης είναι απαραίτητη για τη συνοχή της ΕΕ, τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο
Σήμερα στις Βρυξέλλες που δίνεται μια σκληρή μάχη ζητάμε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς η αρχή της αλληλεγγύης είναι απαραίτητη για τη συνοχή της ΕΕ, τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Αναλυτικότερα το μήνυμα του προέδρου είναι το εξής:

«Όπως το 1821 το κύμα των φιλελλήνων έσπευσαν να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες στην επανάσταση του 1821, έτσι και σήμερα στις Βρυξέλλες που δίνεται μια σκληρή μάχη ζητάμε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών. Η αρχή της αλληλεγγύης είναι απαραίτητη για τη συνοχή της ΕΕ.

189 χρόνια μετά την αφετηρία του μεγάλου Αγώνα, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα και πάλι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Όπως βρέθηκε πολλές φορές στην Ιστορία της. Τότε το ζητούμενο ήταν η απελευθέρωσή μας από το ζυγό, τον κατακτητή. Σήμερα, είναι η απελευθέρωσή μας από όσα μας οδήγησαν στο μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που ζούμε, στη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης Ιστορίας μας. Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καλούμαστε να δουλέψουμε μαζί, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξοδο από τη σημερινή κρίση και την αναγέννηση της πατρίδας μας.

Για μια Ελλάδα, όπου κυριαρχεί το δίκαιο, η αλληλεγγύη, οι ίσες ευκαιρίες, η προοπτική. Είμαι βέβαιος ότι, για ακόμη μια φορά, θα σταθούμε αντάξιοι απέναντι στην Ιστορία μας. Βγαίνοντας πιο δυνατοί και πατώντας ακόμα πιο γερά στα πόδια μας. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που καλούμαστε να αποτίσουμε εμπράκτως σήμερα, σε εκείνους που πριν από 189 χρόνια πίστεψαν στο αδύνατο και κατάφεραν να το κάνουν δυνατό».