Skip to main content

Τιμά τα 1,5 εκατ θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας η Θεσσαλονίκη

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου και ώρα 11:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Κεντρική πολιτική εκδήλωση στη μνήμη των 1.500.000 θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1915 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου και ώρα 11:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Την εκδήλωση οργανώνει, με απόφαση της Βουλής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος ενώ κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και διακεκριμένος διεθνολόγος κ. Άγγελος Συρίγος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη σύγχρονη Τουρκία: αντιλήψεις και πολιτικές πρακτικές».

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πορεία προς το Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και κατάθεση στεφάνων.

Στην εκδήλωση τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ι. Αμανατίδης ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσική παρέμβαση της χορωδίας «οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης».