Skip to main content

Τίλερσον: Θα παραμείνω στη θέση μου όσο είμαι αποτελεσματικός

Θα είμαι στη θέση αυτή όσο μπορώ να είμαι αποτελεσματικός και να κάνω πράγματα, γιατί τώρα καταφέραμε πολλά, είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Απέρριψε για ακόμα μια φορά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να εγκαταλείπει τη θέση του και να αντικαθίσταται από τον διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέρο.

«Θα πρέπει να έχουν πιο αξιόπιστες πηγές όσοι τα διαδίδουν αυτά» είπε ο Τίλερσον στο Reuters αναφερόμενος στα πολλαπλά δημοσιεύματα που τον θέλουν να αφήνει τη θέση του.

Ο Τίλερσον δήλωσε μάλιστα ότι ελπίζει να έχει την ίδια αποδοχή σε ένα χρόνο από τώρα. «Θα είμαι στη θέση αυτή όσο μπορώ να είμαι αποτελεσματικός και να κάνω πράγματα». «Γιατί τώρα καταφέρνουμε πολλά», πρόσθεσε.

Ανώτερα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν την Πέμπτη ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να αποσύρει τον κορυφαίο διπλωμάτη των ΗΠΑ, καθώς η θέση του για τη Βόρεια Κορέα έχει διαταράξει τις μεταξύ τους σχέσεις.

Την Παρασκευή, ο Tραμπ αρνήθηκε τις δηλώσεις των στελεχών, λέγοντας σε ένα tweet του ότι δουλεύει καλά με τον Τίλερσον και ότι ο κορυφαίος διπλωμάτης είναι στη θέση του και θα παραμείνει εκεί.