Skip to main content

Τίλερσον: Παραμένει επιλογή η στρατιωτική δράση εναντίον της Β. Κορέας

Οι Βορειοκορεάτες πρέπει να καταλάβουν ότι οι κυρώσεις σε αυτούς θα συνεχιστούν και θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρές, ανέφερε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Η ισχυρή στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας παραμένει μια επιλογή εφόσον οι διπλωματικές προσπάθειες δεν καταφέρουν να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμά της, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, σε συνέντευξή του στο CNN.

Ερωτηθείς για την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο «πυρηνικό κουμπί» από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, είπε ότι η Βόρεια Κορέα αντιλαμβάνεται μόνο αυτό το είδος ρητορικής.

Ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες επιτυγχάνονται με τη ψήφιση τριών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αποσκοπούν στη μείωση της δυνατότητας της Βόρειας Κορέας να εξάγει προϊόντα που αποφέρουν πολύτιμα έσοδα και αποτρέπουν την πρόσβασή της σε ενεργειακούς πόρους.

Άλλες χώρες έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα, σημείωσε, κλείνοντας τις διπλωματικές αποστολές της Βόρειας Κορέας στις χώρες τους και ανακοινώνοντας μονομερείς κυρώσεις.

Εάν συνεχίσουν τις πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές, «οι Βορειοκορεάτες πρέπει να καταλάβουν ότι οι κυρώσεις σε αυτούς θα συνεχιστούν και θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρές», τόνισε.