Skip to main content

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου με Γκρούεφσκι

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι πρωθυπουργοί της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, όπου συνομίλησαν για την τρέχουσα κατάσταση στις δύο χώρες και τις προκλήσεις με τις οποίες
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι πρωθυπουργοί της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, όπου συνομίλησαν για την τρέχουσα κατάσταση στις δύο χώρες και τις προκλήσεις με τις οποίες αυτές βρίσκονται αντιμέτωπες. Εξετάσθηκε ακόμη η κατάσταση στην περιοχή και το μέλλον της, καθώς και θέματα περιφερειακής συνεργασίας.

Ο κ. Γκρούεφσκι ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου ότι δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 28 έως τις 30 Απριλίου. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξέφρασε την κατανόησή του για την μη συμμετοχή του κ. Γκρούεφσκι.

Οι δύο πρωθυπουργοί ανέφεραν ότι είναι ανοιχτοί για την όσο το δυνατό συντομότερη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ενώ σημειώθηκε η ετοιμότητα των δύο πλευρών για την πραγματοποίηση απευθείας συναντήσεων και επαφών στο μέλλον.