Skip to main content

Τηλεφωνική επικοινωνία Τερέζα Μέι με Ντόναλντ Τραμπ

Κατά τη συνομιλία η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης επανέλαβε τη στήριξή της στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συμφώνησε σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι χρειάζεται να διεξαχθούν συνομιλίες προκειμένου να καθοριστεί πώς οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος της Τεχεράνης θα επηρεάσουν τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν, ενώ η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης επανέλαβε τη στήριξή της στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι σκοπεύει να επαναφέρει τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των οποίων θα τιμωρούνται οι εταιρείες άλλων χωρών που συνεργάζονται με την Τεχεράνη, αφού οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συμφωνία-ορόσημο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Τερέζα Μέι συνομίλησε σήμερα στο τηλέφωνο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η πρωθυπουργός επισήμανε τις πιθανές συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος των εταιρειών που αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στο Ιράν» είπε η εκπρόσωπος τύπου της. «Συμφώνησαν να διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των ομάδων μας».