Skip to main content

Τι ζήτησε ο Μπουτάρης από τον Παναγιωτόπουλο

Ποια θέματα απασχόλησαν τη συζήτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Άμυνας. Επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σειρά από θέματα που αφορούν κυρίως την αξιοποίηση χώρων και εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης που ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν:

-Την ανάπλαση και αξιοποίηση του ανενεργού στρατοπέδου της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, στον ανατολικό τομέα της πόλης, με τη δημιουργία Ναυτικού Μουσείου και αναπαλαίωση των δυο διατηρητέων κτιρίων εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου για πολιτιστικές και κοινωφελείς χρήσεις, με την παράλληλη αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.
-Την παραχώρηση του Περιπτέρου Ενημέρωσης των πολιτών του Γ΄ΣΣ επί της οδού Βασ. Γεωργίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ενός νέου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.
-Την παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο Θεσσαλονίκης των στρατοπέδων Μυστακίδη (, δυτικός τομέας, ανενεργό) Γ΄ΣΣ (εν μέρει ανενεργό) , Φαρμάκη (ανατολικός τομέας, ανενεργό) ,Κακιούση (δυτικός τομέας, ανεφοδιαστική μονάδα) και πρώην 424 Γ.Σ.Ν. (ανενεργό), προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συμμετείχαν ο προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Ανδρέα Κουράκη, Χασδάι Καπόν και Καλυψώ Γούλα.

Η συνάντηση έγινε σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος έθεσε μια σειρά από θέματα που αφορούν κυρίως την αξιοποίηση χώρων και εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης που ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας,Πάνο Παναγιωτόπουλο υποδέχθηκε σήμερα ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστηκε τον κ. Ψωμιάδη και όλους τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή και είχε  μία εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΚΜ στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη καθώς και για θέματα του υπουργείου.

«Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έχει πράγματι μια άλλη αντίληψη περί πολιτικής. Άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων, συνεπής στις απόψεις του, δεν έχει μάθει να χαϊδεύει αυτιά. Σε εποχές αυξημένων προκλήσεων για τον Ελληνισμό, στο τιμόνι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας απαιτείται η παρουσία ενός ανθρώπου με τα δικά του χαρακτηριστικά. Γιατί η Εθνική Άμυνα είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση» δήλωσε σχετικά ο Δ. Ψωμιάδης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Α. Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της ΠΚΜ Ε. Φωτόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΚΜ Δ. Ευθυμιάδης και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Α. Αηδονά.