Skip to main content

Υπερκατάστημα στη Θεσσαλονίκη στα σχέδια της βρετανικής Τοpshop

Η αλυσίδα που αριθμεί 300 καταστήματα στη Βρετανία και 500 διεθνώς, ανήκει στο Arcadia Group και εξετάζει αυτοτελή τοποθέτηση στη Θεσσαλονίκη.

Η βρετανική πολυεθνική του κλάδου της ένδυσης – υπόδησης «Topshop» δείχνει, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, ενδιαφέρον για την αγορά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η Topshop σκανάρει ακίνητα επί της Τσιμισκή για να κάνει την είσοδό της στο ελληνικό λιανεμπόριο με αυτοτελές υπερκατάστημα.

Για τις βρετανικές επιχειρήσεις του κλάδου της ένδυσης, η ελληνική αγορά έχει μέχρι σήμερα, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης, αποδειχτεί πολύ καλός πελάτης όπως άλλωστε και για άλλους μεγάλους retailers, όπως ο όμιλος Inditex και τα H&M.

Τα «Topshop» - αλυσίδα με 500 καταστήματα παγκοσμίως, από τα οποία τα 300 στη Μεγάλη Βρετανία- ανήκουν στον όμιλο Arcadia που ελέγχεται από τον μεγιστάνα του λιανεμπορίου sir Philip Green. Στον όμιλο Arcadia ανήκουν και οι αλυσίδες καταστημάτων «Dorothy Perkins», «TOPMAN», «Burton», «Εvans», «Wallis», «Miss Selfridge».

Τα «Topshop», ανήκουν στην κατηγορία των καταστημάτων με μοδάτα, νεανικού ύφους ρούχα, που απευθύνονται τόσο στη γυναίκα, όσο και στον άνδρα, ενώ επίσης πωλούν υποδήματα, αξεσουάρ.  Στην Ελλάδα, ρούχα της «Topshop» εμπορεύεται μέσα από τα καταστήματά της η «Sotris».

Σημειώνεται ότι το 2017, ο sir Philip Green διέθεσε 100 εκατομμύρια λίρες για να ενισχύσει τις πωλήσεις των «Τopshop» και «Dorothy Perkins» μέσω του Διαδικτύου, καθώς ο ανταγωνισμός από το e-shopping οδήγησε σε κάμψη τις πωλήσεις στα καταστήματα, τόσο της Βρετανίας, όσο και διεθνώς.

Σε ό,τι αφορά την αγορά εμπορικών ακινήτων και πιο συγκεκριμένα, καταστημάτων, στη Θεσσαλονίκη, καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για την Τσιμισκή, στην οποία μόλις αδειάσει ένα κατάστημα, αμέσως ενοικιάζεται.