Skip to main content

Η ανησυχία των Βουλγάρων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Τι θα ζητήσει ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής από την Ελλάδα και γιατί ανησυχούν στη Βουλγαρία για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, Γιαννάκης Ομήρου, έχει πρόθεση να ζητήσει από την Ελλάδα να δοθεί στην κυπριακή Βουλή η δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στον φάκελο της Κύπρου. Αν αυτό συμβεί, θα αποτελέσει σοκ στους υπαίτιους της τραγωδίας και τους συγγενείς τους.

Επειδή προφανώς κρυμμένοι ένοχοι θα είναι πολιτικοί, ιθαγενείς και αλλοδαποί, αφού για τη συμμετοχή Ιωαννίδη και λοιπών όλα είναι γνωστά. Πλην κάποιων μεγαλοσχημόνων στρατιωτικών που έμειναν στο απυρόβλητο, όλως περιέργως. Να θυμίσω, ότι το άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου ήταν πάγιο αίτημα του Ανδρέα, αλλά μόλις έγινε πρωθυπουργός και τον άνοιξε ιδιαιτέρως, έδωσε εντολή να τον καταχωνιάσουν.

Πέρασαν πολλοί μήνες ασυλίας για τα πεπραγμένα της καινούργιας ΕΡΤ. Γι’ αυτήν την ΕΡΤ έγινε όλη η φασαρία; Τι το ιδιαίτερο έχει το πρόγραμμά της ώστε να το παρακολουθεί κάποιος, πλην των συγγενών και φίλων των παρουσιαστών, ενώ το πληρώνουμε όλοι χωρίς να θέλουμε;

Πριν από μέρες μάλιστα προχώρησαν και σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Διάβαζαν στις πρωινές ειδήσεις τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και έπεσε τυχαία το μάτι κάποιου στην ημερομηνία για να καταλάβουν ότι διάβαζαν τις εφημερίδες της Παρασκευής. Τόσο ενημέρωση είχαν οι παρουσιαστές, ώστε δεν κατάλαβαν αμέσως πως οι «ειδήσεις» ήσαν μπαγιάτικες.

Ανησυχούν στην Βουλγαρία για τον αποκλεισμό των συνόρων από τους αγρότες μας. Για 20 περίπου λεπτά έκλεισαν οι αγρότες τα σύνορα στον Προμαχώνα κι έγινε ο χαμός. Οι Βούλγαροι θυμούνται τι έγινε την προηγούμενη φορά, όταν κατέβηκε και ο Μπορίσοφ στα σύνορα για να… παρακαλέσει τους αγρότες να ανοίξουν τον δρόμο [η μόνη επαγγελματική τάξη που ήταν ενθουσιασμένη από το κλείσιμο των συνόρων επί ημέρες, ήσαν οι ιερόδουλες της Βουλγαρίας, που κατέβηκαν να «συντροφεύουν» τους φορτηγατζήδες - τρελές δουλειές].

Οι Βρυξέλλες σκέφτονται να στείλουν τον ευρωπαϊκό στρατό (EULEX) που έχει αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο για να αντιμετωπίσει την έκρυθμη πολιτική κατάσταση στα Σκόπια. Θα επιβλέψει την ορθή λειτουργία του δικαστικού συστήματος και την Αστυνομία των Σκοπίων, που αποτελούν εργαλεία επιβολής του δικτατορικού καθεστώτος του Γκρούεφσκι.

Κοίτα τώρα τι θυμήθηκα… Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμη από την δολοφονία των παιδιών στη Μαρφίν, με τους δολοφόνους να παραμένουν ατιμώρητοι; Αν οι δράστες ανήκαν στην κεντροδεξιά θα ενεργούσε το κράτος με τον ίδιο τρόπο; Τι προβλέπει επ’ αυτού το «νέο ήθος» της Αριστεράς;

Αφού αλωνίζουν επί μήνες στα ελληνικά νησιά οι ύποπτες ΜΚΟ αποφάσισε το κράτος να ελέγξει την κατάσταση. Πάλι καλά που θυμήθηκαν ότι κυβερνούν, Θα μου πεις, από τα λόγια μέχρι την πράξη η κυβέρνηση απέδειξε ότι υπάρχει τεράστια απόσταση. Ας ελπίσουμε ότι οι εκεί ευρισκόμενοι φορείς δεν θα αφήσουν το θέμα να ατονήσει.

Δυστυχώς, δεν δόθηκε καμιά εξήγηση για το γεγονός πως -για πρώτη φορά- ο Πατριάρχης Μόσχας δεν συναντήθηκε με τον Παυλόπουλο... Δεν θέλησε να τον δεχθεί, ή μήπως οι απόγονοι των «δικαστών» του Βουνού που κυβερνούν, το έκαναν κι εδώ μπάχαλο στην οργάνωση της επίσκεψης; Να σημειώσω, ότι το 2016 είναι έτος ελληνορωσικής φιλίας.