Skip to main content

Τι θα προβλέπει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται ότι θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβού
Ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται ότι θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο μέσα στην εβδομάδα. Κατά τη διάρκειά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται ότι θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ήδη, ο κύβος ερρίφθη σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της ενέργειας, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθείται η πλήρης αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, η αύξηση του ποσοστού των ιδιωτών στα ΕΛΠΕ και η πώληση μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ.

Επίσης, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα αναζητηθεί στρατηγικός εταίρος για τον ΟΣΕ, ενώ προς το παρόν τουλάχιστον δεν θα δρομολογηθεί καμία εξέλιξη αναφορικά με την επόμενη μέρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πιθανότατα το ΤΤ θα αξιοποιηθεί ως το μέσο για να προωθηθούν αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα, όταν έλθει η κατάλληλη ώρα.