Skip to main content

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να πατάξει εν τη γενέσει τους τα όποια φαινόμενα εσωστρέφειας υποβόσκουν σε εσωκομματικό επίπεδο.

Το σήμα για «φυγή προς τα εμπρός» θα θελήσει να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Με φόντο την προσπάθεια ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο ήδη εντάχθηκαν περίπου 100 νέα πρόσωπα μέσω του μητρώου στελεχών, αλλά και τις μουρμούρες των παλαιοτέρων βουλευτών και στελεχών για πιθανό παραγκωνισμό τους από την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει, κατά την σημερινή παρέμβασή του, να πατάξει εν τη γενέσει τους τα όποια φαινόμενα εσωστρέφειας υποβόσκουν σε εσωκομματικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα εκφράσει μεν την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες τους προς τους γαλάζιους βουλευτές για την μέχρι τώρα προσπάθειά τους, ωστόσο θα φροντίσει να στείλει και το μήνυμα της αναγκαίας ανανέωσης και διεύρυνσης του κόμματος, πέραν των συνηθισμένων μέχρι τώρα στεγανών. Και αυτό, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, την ώρα που η κυβέρνηση, με την εφαρμοζόμενη πολιτική της, δίνει μια σειρά από καλές αφορμές «για να στριμωχτεί στα σχοινιά».

Όπως μεταδίδει το euro2day.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στους δύο κυβερνητικούς εταίρους για την μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και για την επιβολή νέων φόρων στους ήδη ταλαιπωρημένους Έλληνες πολίτες, ενώ θα υπογραμμίσει τον οδικό χάρτη που προτείνει ο ίδιος για την έξοδο από την κρίση, με το σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων και τις μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση του Κράτους.

Η σημερινή κομματική συνεδρίαση πραγματοποιείται και στη σκιά μιας αναφοράς του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για τον Αντώνη Σαμαρά που συζητιέται έντονα εντός του κόμματος. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη και μιλώντας για τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησης ΝΔ το 2014, ο κ Αυγενάκης τόνισε: «Ο κόσμος τότε μεταξύ του γιαλαντζί και του γνήσιου λαϊκιστή επέλεξε τον γνησιότατο λαϊκιστή, Αλέξη Τσίπρα». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν δηλαδή ο κ. Σαμαράς ήταν γιαλαντζί λαϊκιστής, ο Γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι «την περίοδο εκείνη η κυβέρνηση έκανε μια ολόκληρη στροφή στον λαϊκισμό και στα ευχάριστα ή στην προσπάθεια να δείξει ευχάριστα, κι όμως ο κόσμος γύρισε την πλάτη».

Ο θόρυβος που προκλήθηκε οδήγησε τον κ. Αυγενάκη να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση, σημειώνοντας ότι «έχω υπερασπιστεί και συνεχίζω να υπερασπίζομαι αδιαλείπτως το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτή η στάση μου προκύπτει από βαθιά πίστη ότι τελικά άφησε θετικό αποτύπωμα στη χώρα μας».