Skip to main content

Τι συζήτησαν χθες Παπακωνσταντίνου και ελεγκτές

Τον πρώτο λόγο είχε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ενημέρωνε, ενώ από σήμερα τον πρώτο λόγο θα έχουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.
Τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και του μεικτού κλιμακίου της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στη χθεσινή, σχεδόν τετράωρη, σύσκεψή τους στο μέγαρο της πλατείας Συντάγματος; Οι πληροφορίες επιμένουν ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες της αίθουσας συσκέψεων του υπουργείου το λόγο είχε κυρίως ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ανέλαβε να αναλύσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την πορεία των βασικών δημοσιονομικών της δεικτών, αλλά και τα μέτρα τα οποία έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα.

Η «άλλη πλευρά» περιορίστηκε απλώς στο να ακούει κι απλώς να υποβάλλει διευκρινιστικές ερωτήσεις. Το πιθανότερο είναι ότι η τακτική που θα ακολουθήσουν οι ελεγκτές θα είναι να επιστρέφουν την επομένη - κι αφού έχουν αναλύσει όλα όσα έχουν ακουσθεί την προηγούμενη μέρα - προκειμένου να διατυπώσουν τον όποιο αντίλογο ή τις όποιες παρατηρήσεις. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί για παράδειγμα και σήμερα στο πλαίσιο της νέας επαφής που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια τακτική, το μεικτό κλιμάκιο θα εφαρμόσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα έχει με τις πολιτικές ηγεσίες υπουργείων όπως το Υγείας ή το Εργασίας, αλλά και με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, που θα ακολουθήσει μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες.