Skip to main content

Τι συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Φώφη Γεννηματά

Κοινή διαπίστωση των δύο πολιτικών αρχηγών ήταν ότι πρέπει να φύγει «το συντομότερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση».

Κοινή διαπίστωση στη συνάντηση του επικεφαλής της ΝΔ με τη Φώφη Γεννηματά ήταν ότι προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κυρία Γεννηματά συζητήθηκαν:

* Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και η οικονομία.

* Οι αρνητικές συνέπειες από τη μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην πραγματική οικονομία επιτείνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών, σημειώνεται. Κοινή διαπίστωση, με την οποία εξάλλου συμφωνεί και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, αποτελεί ότι προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση, αναφέρουν οι πηγές.

«Προφανώς, τα δύο κόμματα, πέραν των κοινών εκτιμήσεων για τα παραπάνω, διατηρούν το καθένα τις δικές του γνωστές και διατυπωμένες θέσεις τους, για την υπέρβαση αυτής της δύσκολης για τη χώρα και την κοινωνία κατάστασης», σημειώνουν πηγές της Πειραιώς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, με τον επικεφαλής του κινήματος Το Ποτάμι κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Την Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 17:00, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, ενώ εκκρεμεί και η συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όλες οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή.