Skip to main content

Τη συμμετοχή του στην επίθεση της Αγ. Πετρούπολης παραδέχθηκε ο Αζίμοφ

Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι συμβάλλω στην πράξη αυτή, παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο άνδρας που συνελήφθη χθες από τις ρωσικές αρχές.

Τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική επίθεση της 3ης Απριλίου στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο άνδρας που συνελήφθη χθες ως ύποπτος από τις ρωσικές αρχές.

Ο Αμπρόρ Αζίμοφ, ο οποίος κατάγεται από την Κιργιζία, δήλωσε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου Μπασμάνι της Μόσχας: «Συμμετοχή μου υπάρχει, αλλά όχι άμεση. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι συμβάλλω στην πράξη αυτή». Προσέθεσε μάλιστα ότι είναι σύμφωνος με τη σύλληψη του. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, στο δικαστήριο δήλωσε ότι εκτελούσε εντολές άλλων και δεν καταλάβαινε το νόημα τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ανακριτής από την πλευρά του ισχυρίσθηκε ότι οι αρχές έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι ο Αμπρόρ Αζίμοφ συμμετείχε στην τρομοκρατική ενέργεια, λαμβανόμενης υπόψη της αρχικής του κατάθεσης. Πρότεινε δε την προσωρινή του κράτηση για διάστημα ενός μηνός και 16 ημερών, έως τις 3 Ιουνίου.