Skip to main content

Τι ψάχνουν οι Γάλλοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα...

Η επιβεβαίωση της Voria.gr για το... εύρος της επιχειρηματικής αποστολής που συνοδεύει τον πρόεδρο Ολάντ και οι τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Παρά τα όσα περί του αντιθέτου αναφέρθηκαν τις τελευταίες μέρες, οι πληροφορίες που σας είχε μεταφέρει πρώτη και μόνη η Voria.gr (δείτε εδώ) επιβεβαιώνονται πλήρως: Η επιχειρηματική αποστολή που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα, δεν αριθμεί 70 άτομα.

Για την ακρίβεια, στους 70 δεν φτάνει καν το σύνολο της γαλλικής αποστολής που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και αναχωρεί αργά το απόγευμα σήμερα. Στην πραγματικότητα, τον κ. Ολάντ συνοδεύουν 4+1 επιχειρηματίες – όλοι πολύ γνωστά ονόματα στον κλάδο τους, με πιο γνωστό απ' όλους τον πρόεδρο της Vincy, η οποία έχει ήδη πολύ μεγάλη παρουσία επί ελληνικού εδάφους.

Οι Γάλλοι, στο περιθώριο των επίσημων συζητήσεων που έχει ο Πρόεδρος τους, ρωτούν συνεχώς τους αρμόδιους υπουργούς, με τους οποίους έχουν συναντήσεις, για το πρόγραμμα προώθησης των αποκρατικοποιήεων, δίνοντας έμφαση, κυρίως, σε δύο τομείς. Ο πρώτος είναι ο κατασκευαστικός και ο δεύτερος είναι αυτός των υποδομών.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στον δεύτερο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα τρένα, ενώ σε ό,τι αφορά στον πρώτο, τα βλέμματα όλων στρέφονται στους μεγάλους οδικούς άξονες, σε γέφυρες κι έργα ανάλογου ενδιαφέροντος.