Skip to main content

Τι προτιμούν οι δανειστές για τις ελληνικές εκλογές

Ποιες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι προτιμήσεις των πιστωτών της χώρας για την έκβαση στη μάχη της κάλπης

Ποια είναι η άποψη των ξένων εταίρων σχετικά με τα τελευταία γεγονότα επί ελληνικού εδάφους; Οι πληροφορίες της Voria.gr επιμένουν ότι οι δανειστές παρακολουθούν τις προεκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα με μια ισχυρή δόση ...κατανόησης. Θεωρούν ότι αυτές οι εκλογές ήταν περίπου αναγκαίες, αφού το κομμάτι της ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων που θα εξειδικεύσουν το τρίτο μνημόνιο θα είναι πολύ δύσκολη διαδικασία. Το ίδιο και η εφαρμογή τους.

Για το σκοπό αυτό, οι Βρυξέλλες προτιμούν έναν συνασπισμό κομμάτων, με περισσότερο κεντρώα απόχρωση, ως πυρήνα της επόμενης κυβέρνησης. Μάλιστα, προχωρώντας την σκέψη τους ένα βήμα παραπέρα και μολονότι δεν το λένε, αφήνουν να εννοηθεί ότι ένας τρικομματικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΝΔ, θα ήταν το καλύτερο σενάριο. Υπό την έννοια ότι όλα τα παραπάνω θα "περνούσαν" ευκολότερα.

Και μπορεί να μην το λένε αλλά μάλλον δεν προτιμούν την ...ΝΔ σε αυτόν τον σκληρό πυρήνα. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι μια κεντροαριστερή κυβέρνηση θα ήταν ασφαλέστερη ως προς την προώθηση των συμφωνηθέντων, σε σχέση με μια κεντροδεξιά. Και η εμπειρία δείχνει ότι δεν έχουν και πολύ άδικο. Ιδιαίτερα, αν λάβει κανείς υπόψη του το τι προέβλεπε το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε.