Skip to main content

Ποια νησιά προτιμούν για τις διακοπές τους οι Βορειοελλαδίτες

Ποιοι οι καλοκαιρινοί προορισμοί που επιλέγουν για φέτος οι Βορειοελλαδίτες. Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων ΜΘ στη Voria.gr.

Πάρος, Μήλος, Σύρος βρίσκονται στις κορυφαίες προτιμήσεις των ταξιδιωτών από Βόρεια Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τα ταξίδια που έχουν προγραμματίσει για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, Βύρωνας Θεολόγης, οι βορειοελλαδίτες επιλέγουν οικονομικότερους προορισμούς, έχοντας ωστόσο ακόμη ψηλά στις προτιμήσεις τους τα κατ' εξοχήν δημοφιλή νησιά της Μυκόνου, της Σαντορίνης, αλλά και της Κρήτης. Σταθερές αξίες τα τελευταία χρόνια είναι τα νησιά του Ιονίου λόγω της εύκολης πρόσβασης μέσω της Εγνατίας Οδού, ενώ συνεχίζεται και εφέτος το ρεύμα προς τις Σποράδες, που ξεκίνησε πέρσι με τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο με καταμαράν της Hellenic Seaways.

Μάλιστα, όπως τόνισε φέτος, το 65% των ταξιδιωτών από Βόρεια Ελλάδα επέλεξε τα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ταξιδεύοντας όπως είπε και σε όχι τόσο δημοφιλείς, μέχρι πρότινος,  προορισμούς.

«Η φετινή εικόνα μας δείχνει ότι οι βορειοελλαδίτες επιλέγουν νέα μέρη για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, διαλέγοντας προορισμούς που μέχρι πρότινος δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν. Για αυτό ευθύνονται σε ένα μεγάλο βαθμό οι αεροπορικές εταιρείες οι οποίες προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα συνδέσεων σε νέα μέρη. Οι βορειοελλαδίτες πλέον αναζητούν κάτι καινούριο»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, αρκετοί ήταν οι ταξιδιώτες οι οποίοι επέλεξαν φέτος να ταξιδέψουν σε νησιά όπως τα Κύθηρα και η Ικαρία.

Όπως τόνισε άλλωστε, φέτος στο 50% του ενεργού πληθυσμού που έκλεισε διακοπές προστέθηκε και η τρίτη ηλικία, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κορυφαίοι προορισμοί εξωτερικού

Βέβαια, αρκετοί ήταν και οι ταξιώτες της Βόρειας Ελλάδας, που επέλεξαν και προορισμούς εξωτερικού, με κορυφαίες επιλογές να είναι οι Δαλματικές Ακτές, η Ιταλία και η Σικελία.

Παράλληλα, σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των βορειοελλαδιτών παραμένουν η Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Λονδίνο και η Ρώμη.

Σε γενικές γραμμές, όπως δήλωσε ο κ. Θεολόγης, οι κρατήσεις φέτος διατηρήθηκαν στα περσινά επίπεδα.

Τα πακέτα τα οποία κυριάρχησαν φέτος ήταν για προορισμούς εσωτερικού το 6ημερο σε 3στερο ξενοδοχείο, με τις τιμές να ξεκινούν από 195 ευρώ και το αντίστοιχο πακέτο για προορισμούς του εξωτερικού, με τις τιμές να ξεκινούν από 395 ευρώ.