Skip to main content

Τι περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο για τον «νέο Σκορπιό»

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχείου 48 κλινών με δύο μεζονέτες και ανάπτυξη τεσσάρων ακόμη μεζονετών κοντά στη ροζ κατοικία
Το τελικό σχέδιο για το τι ακριβώς περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο του Ρώσου ολιγάρχη Ντιμίτρι Ριμπολόφβλεφ για τον Σκορπιό, αργά αλλά σταθερά, έρχεται στην δημοσιότητα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων προβλέπουν την κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχείου 48 κλινών με δύο μεζονέτες και την ανάπτυξη τεσσάρων ακόμη μεζονετών κοντά στη ροζ κατοικία, όπου διέμενε στις χρυσές εποχές του νησιού ο Αριστοτέλης Ωνάσης. 
 
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ανακαινιστεί πλήρως το ανατολικό παραθαλάσσιο κτήριο, το οποίο θα μετατραπεί σε privé ξενοδοχείο για τους καλεσμένους του Ριμπολόβλεφ. Στο τελευταίο επίπεδό του μάλιστα προβλέπεται ότι θα κατασκευαστεί πισίνα και θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις δίπλα στην παραλία. Παράλληλα, θα γίνουν και μια σειρά από άλλες, δευτερεύουσες παρεμβάσεις στα υφιστάμενα οικήματα, οι οποίες ωστόσο δεν θα αλλοιώσουν επ ουδενί τα βασικά τους χαρακτηριστικά.
 
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2018, θα ολοκληρωθούν ύστερα από δύο χρόνια και ο προϋπολογισμός τους θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, υπό την αίρεση ότι δεν πρόκειται να ανακύψουν πρόσθετα προβλήματα στο μεσοδιάστημα. Ηδη, πάντως, η πλευρά Ριμπολόβλεφ έχει ενημερώσει ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του οποιουδήποτε επιχειρήσει να προκαλέσει τριβές και χρονο-καθυστερήσεις στο όλο εγχείρημα.