Skip to main content

Τι περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

To περιεχόμενο του δεύτερου μέρους του Φεστιβάλ που θα διαρκέσει από τις 23 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου γνωστοποίησε η Μονή Λαζαριστών.

Με τα φώτα του στραμμένα σε τοπικές δυνάμεις αποκαλύπτοντας μια παραγωγή γεμάτη δυναμισμό, πρωτοτυπία και φυσικά ρυθμό, που απλώνεται από μια άρια μέχρι ένα «πειραγμένο» ρεμπέτικο και φέρνοντας κάτι από το ευφρόσυνο αεράκι του φθινοπώρου έρχεται το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016 στις 23 Αυγούστου με διάρκεια έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του φεστιβάλ, η αρχή γίνεται με μια… υψίφωνη μαγεία, χάρη στην Αλίκη Χρυσοχού και την Όλγα Ξανθοπούλου (23/8) που με το #Be one concert παρουσιάζουν ελληνικά τραγούδια, άριες, μιούζικαλ, καμπαρέ, τάνγκο, τζαζ σε μια μοναδική σύμπραξη.

Και φέτος το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών οργανώνει την Ανοιχτή Σκηνή που δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες και σχήματα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σ’ ένα ευρύτερο κοινό. Η είσοδος σ’ αυτές τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό. Έτσι, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους πάνω στην ελληνική μουσική και τους μεγάλους συνθέτες οι Μελωδιστές (26/8), ενώ οι Rebetone & Αυτοσχέδιοι (12/9) θα κάνουν μια μουσική διαδρομή συστήνοντας μας ένα νέο μουσικό όργανο, την μπουζουκοβιόλα!

Με ελεύθερη είσοδο είναι και το διήμερο Brass Band (31/8 – 1/9) με μερικές από τις πιο αξιόλογες φιλαρμονικές ορχήστρες της Ελλάδας, ενώ οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Πήτερ Παν και τις Πριγκίπισσες σε μια θεατρική παράσταση (29/8).

Οι πέντε αδελφοί Πρατσινάκη θα δώσουν μια ιδιαίτερη συναυλία με μερικές εκπλήξεις στη Μονή Λαζαριστών (5/9) όπως εκπλήξεις θα έχει και η μεγάλη Open Air Milonga που θα στηθεί, με τη συμμετοχή των Locos de Atar και τη χορευτική παράσταση Encuentro (9/9).

Τέλος, για πρώτη φορά, διοργανώνεται ένα διήμερο Φεστιβάλ Γεύσης και Πολιτισμού (15-16/9), ένα ταξίδι αισθήσεων και γαστρονομίας, το οποίο επιδιώκει να τιμήσει τον πλούσιο γαστρονομικό πολιτισμό της Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ου μέρους του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών