Skip to main content

«Θόλωσα όταν είδα τον Μπουτάρη, θυμήθηκα όσα είπε για τη Γενοκτονία»

O 20χρονος φέρεται να είναι ένα από τα άτομα που έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια, θυμήθηκα αυτά που είχε πει για το Γενοκτονία, γι' αυτό τον χτύπησα», φέρεται να ομολόγησε ο 20χρονος, ένας εκ των δύο συλληφθέντων για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύλληψη δύο Ελλήνων 20 και 36 ετών, εκ των οποίων ο δεύτερος είναι ομογενής από τη Γεωργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος φέρεται να είναι ένα από τα άτομα που έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του δημάρχου Θεσσαλονίκης και ο οποίος τραυματίστηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 36χρονος συλληφθείς φέρεται να έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης κατά του κ. Μπουτάρη, χθες, σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, συνεχίζονται.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας που διενεργεί την προανάκριση εξετάζει διεξοδικά οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση.