Skip to main content

Την αποχώρηση από την Καταλονία αποφάσισε η τράπεζα Banco de Sabadell

Η απόφαση της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία ήρθε μετά από τη ραγδαία πτώση των μετοχών της, στον απόηχο του δημοψηφίσματος.

Την απομάκρυνση της εταιρικής της βάσης από την Καταλονία και τη μεταφορά της στο Αλικάντε ανακοίνωσε η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell.

Η απόφαση της Banco de Sabadell -πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία- ήρθε μετά από τη ραγδαία πτώση των μετοχών της, στον απόηχο του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πέρα από τη Banco de Sabadell, και η τράπεζα CaixaBank -η μεγαλύτερη στην Καταλονία και τρίτη στην Ισπανία- θα εξετάσει την Παρασκευή στο διοικητικό της συμβούλιο το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της.

Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις στην περιοχή εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς το καταλανικό κοινοβούλιο εξετάζει να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.

Ο μεγαλύτερος φόβος των τραπεζών της Καταλονίας είναι να βρεθούν εκτός Ευρωζώνης στην περίπτωση μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας της περιοχής.