Skip to main content

Τη μεταφορά ασθενών ενισχύουν Πολεμική Αεροπορία και Αεροπορία Στρατού

Στη μεταφορά ασθενών από νησιά που έχρηζαν άμεσης περίθαλψης μετά από αιτήματα του ΕΚΑΒ συνέδραμαν η Πολεμική Αεροπορία και η Αεροπορία Στρατού.

Τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού ζήτησε για άλλη μία φορά το ΕΚΑΒ, και το τριήμερο που μας πέρασε, προκειμένου να μεταφερθούν 16 συνάνθρωποί μας που ζουν στα νησιά, κυρίως του Αιγαίου και έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα:

-Ελικόπτερο CH - 47D της Αεροπορίας Στρατού μετέφερε 4 ασθενείς

-Μία έγκυο με προεκλαμψία από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

-Δύο ασθενείς από την Κάλυμνο στο Ηράκλειο και άλλον έναν ασθενή από την Κάρπαθο στη Ρόδο. Η επιχείρηση μεταφοράς τους διήρκεσε δυόμιση ώρες.

Ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφεραν:

-Από τη Νάξο στην Ελευσίνα 71χρονος

-Από τη Λήμνο στην Ελευσίνα δύο 43χρονους -Από τη Σίφνο και τη Νάξο στην Ελευσίνα 11χρονο και ένα 8μηνών κοριτσάκι

-Από τη Λέρο και την Κω έναν 60χρονο και έναν 85χρονο στο Ηράκλειο απ' όπου μετέφερε στο νοσοκομείο της Ρόδου μία 85χρονη.

Περαιτέρω, ελικόπτερο ΑΒ - 212 μετέφερε 7χρονη από τη Σέριφο στην Ελευσίνα, ενώ αεροσκάφη C - 27j μετέφεραν από την Ικαρία στη Λέσβο έναν 56χρονο, από την Κω στηνΕλευσίνα έναν 43χρονο και από την Κεφαλλονιά στον Άραξο έναν 69χρονο. Συμπληρώθηκαν 19,9 ώρες πτήσεως.

Την ίδια ώρα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη συνεχίζουν αδιάκοπα να συνδράμουν τις προσπάθειες του πυροσβεστικού σώματος στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Στο τριήμερο τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 35 εξόδους, συμπληρώνοντας 82,5 ώρες πτήσεως.