Skip to main content

Τι λέει η ΔΕΘ για τη συνάντηση της διοίκησης με τον Τσίπρα

Στόχος, κατά τον πρωθυπουργό, είναι η ΔΕΘ «να αποτελεί εργαλείο για τα ανοίγματα της ελληνικής οικονομίας με χώρες που παίζουν καθοριστικό ρόλο»

Θετική έκπληξη για τη Θεσσαλονίκη αποτελεί η πορεία της ΔΕΘ, η οποία είναι ξανά ένα μεγάλο γεγονός όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Τη διαπίστωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΔΕΘ-Helexpo.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το σημαντικό είναι πως η ΔΕΘ εξελίσσεται από ένα εμπορικό γεγονός σε ένα οικονομικό φόρουμ. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε την παρουσία της Ρωσίας ως τιμώμενης χώρας, γεγονός που σηματοδοτεί, όπως είπε, την ενίσχυση των σχέσεων της Ελάδας με ένα σημαντικό κράτος. Τόνισε δε πως στόχος είναι η ΔΕΘ να αποτελεί εργαλείο για τα ανοίγματα της ελληνικής οικονομίας με χώρες που παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo για την επιτυχή πορεία του θεσμού, σημειώνοντας παράλληλα πως η ΔΕΘ κατάφερε να σταθεί μέσα στην κρίση και γιατί την αγκάλιασαν οι Θεσσαλονικείς.

Την επιστροφή όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας στην ΔΕΘ επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως η 81η διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε ετών. Αναφέρθηκε επίσης στο στοίχημα της διεθνοποίησης που έχει θέσει η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα, περιγράφοντας τις κινήσεις στο διεθνές πεδίο και τις συνεργασίες με μεγάλους εκθεσιακούς οργανισμούς διεθνώς.

Τα ρεκόρ της 81ης ΔΕΘ παρουσίασε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφερόμενος στους 1.217 εκθέτες, στα 47.000 τ.μ. του εκθεσιακού χώρου που καλύφθηκε και στις 18 διεθνείς συμμετοχές, μαζί και με τη σημαντική ρωσική παρουσία. Θέλοντας μάλιστα να υπογραμμίσει την προσφορά της ΔΕΘ στην τοπική οικονομία, ανέφερε πως μόνο χθες 10.000 άτομα εργάζονταν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στον πλούτο που παράγει η ΔΕΘ όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για τις γειτονικές πόλεις αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Λάζαρος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε τον επετειακό χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 90 ετών ζωής της έκθεσης, σημειώνοντας πως η 81η ΔΕΘ είναι μια μεγάλη γιορτή και ένα πολυγεγονός.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στη συνέχεια στα γραφεία της ΔΕΘ-Helexpo με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Arkady Dvorkovich και ακολούθησε η επίσκεψη του στα περίπτερα της 81ης ΔΕΘ. Η πρώτη στάση ήταν στο περίπτερο του Πρακτορείου 104,9 FM, ενώ ακολούθησαν τα περίπτερα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, της ΕΡΤ 3, του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», της ΟΛΘ ΑΕ, της Αττικό Μετρό, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και στο περίπτερο 3 που στεγάζει υπουργεία και δημόσιες επιχειρήσεις. Η επίσκεψή του στην 81η ΔΕΘ ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια του ρωσικού περιπτέρου.