Skip to main content

Τι λέει για Agrotica, Τσίπρα, Μητσοτάκη και Γεννηματά ο Μπουτάρης

Δεν μπορεί να υποκύψει καμιά κυβέρνηση στον κόσμο, να αποσύρει πρώτα το νομοσχέδιο και μετά να μιλήσουν μαζί της οι αγρότες, δήλωσε ο Γ. Μπουτάρης.

"Απολύτως σωστή" χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, να ματαιώσει τα εγκαίνια της έκθεσης AGROTICA, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έκανε λόγο για "αγροτοπατέρες" που δημιούργησαν επεισόδια και "εκβιασμό καταστάσεων", μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Δεν μπορεί να υποκύψει καμιά κυβέρνηση στον κόσμο, να αποσύρει πρώτα το νομοσχέδιο και μετά να μιλήσουν μαζί της οι αγρότες" είπε ο κ. Μπουτάρης. Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι "παλεύει, αλλά όχι με τον σωστό τρόπο, "γουστάρει" τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον απογοήτευσε η Φώφη Γεννηματά, το Ποτάμι πρέπει να ενταχθεί σε κάποιον κομματικό σχηματισμό, ο Βασίλης Λεβέντης είναι "τυχαίο γεγονός" και για τον Πάνο Καμμένο είπε ότι εξακολουθεί να έχει πολύ κακή εικόνα, ως πρόσωπο, "αλλά τουλάχιστον στηρίζει μια κυβέρνηση που καμιά άλλη δεν τολμούσε να φέρει τέτοια μέτρα".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι χθες το απόγευμα μίλησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και του ζήτησε να ματαιώσει και όχι να αναβάλει τα εγκαίνια της AGROTICA, όταν είδε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην πόλη με τις διαδηλώσεις των αγροτών. "Είχε αποκλειστεί όλη η πόλη. Τι θα κερδίσουν οι αγρότες αν διαλύσουν την AGROTICA; Δική τους έκθεση είναι. Να πάνε στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν, δεν παίρνονται εδώ οι αποφάσεις, πάνε να εκβιάσουν καταστάσεις. Είναι κόλαφος σε αυτούς τους αγροτοπατέρες που δημιουργούν τα επεισόδια".

Σε ερώτηση ότι άτομα εκτός του αγροτικού κινήματος προκάλεσαν τα επεισόδια, απάντησε: "Γιατί δεν τους μπαγλάρωσαν, τότε, οι αγρότες αυτούς που έκαναν τα επεισόδια;".

Είπε ότι αντί να ζητούν οι αγρότες από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και μετά να συζητήσουν, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να πάνε και να συζητήσουν τώρα για να διορθώσουν το νομοσχέδιο.

Σε ερώτηση τι θα έκανε αν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: "Δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε έχω σκεφτεί ποτέ τι θα έκανα αν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας. Παλεύει ο Τσίπρας, αλλά δεν παλεύει με τον σωστό τρόπο. Δεν έχει βρει τον τρόπο- μπορεί να το θέλει, να ζητάει τη συναίνεση- αλλά δεν έχει βρει τον τρόπο να συνδιαλλαγεί με τους αντιπάλους του. Δεν είναι δυνατό να χωριζόμαστε ακόμα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς".

Για τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε: "Τον γουστάρω τον Μητσοτάκη. Εγώ νομίζω ότι έχει πάρα πολύ καλές θέσεις κι αυτές οι σαχλαμάρες, ότι είναι νεοφιλελεύθερος, είναι τρίχες".

Για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε: "Με απογοήτευσε η Φώφη Γεννηματά διότι όταν λέει σε αυτή τη φάση ότι μας χωρίζει άβυσσος (σ.σ. εννοεί είναι τη δήλωση της μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη), ότι δεν θέλει να μιλήσει μαζί του. Δεν είναι δυνατόν, μέχρι πριν από λίγο συγκυβερνούσατε παιδιά και τώρα μας χωρίζει άβυσσος, πώς γίνεται αυτό το πράγμα;".

Για το ενδεχόμενο να πάρει κόσμο η Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε: "Και τι έγινε; Δεν πρέπει να αντιληφθεί το ΠΑΣΟΚ ότι έκλεισε το κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ και πρέπει να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ;

Είναι σοσιαλδημοκράτες οι του παλαιού ΠΑΣΟΚ, μπράβο τους. Πως συζητάνε και συγκυβερνούνν οι χριστανοδημοκράτες και οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία;"

Για τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη είπε: "Ο Σταύρος δεν έκανε κόμμα ποτέ. Είναι μια κίνηση πολιτών ουσιαστικά. Αναγκαστικά αυτή η κίνηση πολιτών κάποια στιγμή θα ενταχθεί σε ένα κομματικό σχηματισμό".

Σχετικά με το προσφυγικό, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως υπάρχει από τον Αύγουστο διαδημοτική συνεργασία στη Θεσσαλονίκη, για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα και να "μπουκώσουμε" με 10.000-20.000 άτομα. Υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα. Προβλέπουν τη δημιουργία 20.000 θέσεων, με χρηματοδότηση από την Ε.Ε., σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα της πόλης ή σε χώρους που διαθέτουν οι Δήμοι, στις οποίες θα διαμένουν πρόσφυγες για περίπου 4 μήνες. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει έναν χώρο στα Λουτρά Θέρμης, ο οποίος είναι έτοιμος και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 150 άτομα.

Σε ό,τι αφορά το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως «σιγά σιγά βλέπω ότι αχνοφαίνεται ότι μπορεί τώρα να αγγίξω το όραμα μου για την πόλη, γιατί αυτά που οραματιστήκαμε δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη».