Skip to main content

Ολοι θέλουν να πουλήσουν στον Σαββίδη- Η Σκιάθος και το νησί Τσουγκριά

Το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα σε Σκιάθο και Βόλο και οι πληροφορίες για την αγορά του νησιού Τσουγκριά.

Κρούσεις από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και του real estate για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες δέχεται με καταιγιστικό ρυθμό ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. Οι επιχειρηματικές κινήσεις του μεγαλοεπενδυτή στους δύο αυτούς κλάδους στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα έχουν κινητοποιήσει ουκ ολίγους ενδιαφερόμενους, που καταθέτουν προτάσεις για αξιοποίηση ακινήτων ανά την Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο είδαν το φως της δημοσιότητας και οι πληροφορίες που θέλουν τον ομογενή επιχειρηματία να ενδιαφέρεται για την αγορά της νησίδας Τσουγκριά που βρίσκεται απέναντι από τη Σκιάθο.

Κύκλοι του Ιβάν Σαββίδη επισημαίνουν στη Voria.gr ότι ο επιχειρηματίας έχει δεχθεί προτάσεις για το νησάκι στις Σποράδες αλλά δεν φαίνεται να τις βλέπει ζεστά. Ο τουρισμός, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ήταν στην αιχμή του δόρατος της επιχειρηματικής στρατηγικής Σαββίδη στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2016, οπότε πολλά σχέδια μπήκαν στον πάγο λόγω της επικέντρωσης του ενδιαφέροντος του επιχειρηματία αρχικά στο χώρο των media και πλέον στη διεκδίκηση του ΟΛΘ.

Για το νησί Τσουγκριά φέρεται να έχει εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και στο παρελθόν, αλλά οι όποιες προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του. ∆ιοικητικά, η νησίδα ανήκει στον ∆ήµο Σκιάθου, ενώ ως ιδιοκτήτες της εµφανίζονται η Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου και δύο επιχειρηµατικές οικογένειες, η οικογένεια Επιφανειάδη και η οικογένεια Φιξ.

Πάντως, σύμφωνα πάντοτε με τους κύκλους του Ιβάν Σαββίδη, οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει στον τουριστικό τομέα η Σκιάθος είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον του ομογενή επιχειρηματία. Μάλιστα, συνεργάτες του επιχειρηματία έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν διερευνητικά τη Σκιάθο όπως και τον Βόλο προς αναζήτηση ευκαιριών στον τουριστικό τομέα.

Μάλιστα, στο στάδιο της διερεύνησης έχει μείνει και η πρόταση του Αχιλλέα Μπέου προς τον Ιβάν Σαββίδη για επένδυση μαμούθ στο Πεδίον Αρέως του Βόλου, που θα περιλαμβάνει θεματικό πάρκο και «Μουσείο της Αργούς», ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο. Συνεργάτες του μεγαλοεπενδυτή επισκέφθηκαν τον Βόλο, είδαν την έκταση, αλλά πέραν τούτου ουδέν, αφού, όπως επισημάνθηκε στη Voria.gr, το project βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχουν σχετικές μελέτες.