Skip to main content

Τι υποστηρίζει η σύζυγος του φερόμενου τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης

«Οι αστυνομικοί μού είπαν “πες μας ότι ο σύζυγός σου είναι ISIS και θα σε αφήσουμε ελεύθερη» λέει τώρα η 20χρονη Ταγκρίντ Μούσα.

Αρνείται πως ήταν εκείνη που κατήγγειλε τον άντρα της ως βίαιο και πως την χτυπούσε, η 20χρονη Ταγκρίντ Μούσα, σύζυγος του «τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης», που συνελήφθη στις 19 Οκτωβρίου από άντρες της ΕΛΑΣ.

«Οι αστυνομικοί μού είπαν “πες μας ότι ο σύζυγός σου είναι ISIS και θα σε αφήσουμε ελεύθερη”. Εάν ο άντρας μου ήταν τζιχαντιστής, δεν θα έδινε στο παιδί του το χριστιανικό όνομα Λυδία», λέει τώρα η Ταγκρίντ Μούσα, σύζυγος του Σάντι Αλμούσα.

Η ίδια ισχυρίζεται πως ο άντρας της όντως πολέμησε στην Συρία, κατά την διάρκεια του πολέμου, όμως όχι στο πλευρό των τζιχαντιστών. Ήθελε να μας πάρει από εκεί λέει, και να ζήσουμε μια ήσυχη ζωή σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, επιμένει η 20χρονη κοπέλα, που είναι παντρεμένη με τον Σάντι Αλμούσα από το 2012, όταν ήταν 15 ετών και έχει μαζί του δύο παιδιά, την Λυδία και τον μικρό Σουτζάκ.

«Ο άντρας μου μας λατρεύει και ειδικά τη Λυδία. Έκανε τόσο κόπο να μας φέρει στην Ελλάδα. Μια υπάλληλος, που δεν ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της στην ΜΚΟ, ονόματι Ντότα - εγώ έτσι την ξέρω - είπε ψέματα ότι ο άντρας μου πήρε ένα τηγάνι μέσα στο γραφείο της και χτύπησε τη Λυδία. Εγώ πήγα στο δικαστήριο και όταν με ρώτησαν είπα ότι δεν έχει χτυπήσει, δεν ήταν βίαιος ποτέ ούτε σ' εμένα ούτε στα παιδιά», λέει η ίδια που μίλησε στον «Τύπο της Κυριακής».

Η Ταγκρίντ ακόμα ισχυρίζεται πως μετά την προφυλάκισή του η ψυχική υγεία του άντρα της έχει κλωνιστεί, ότι νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού και ότι έχει τρελαθεί που κατηγορείται ως τζιχαντιστής. «Πριν τον συλλάβουν έψαχνε για δουλειά σαν εργάτης, γιατί ο πατέρας του ήταν εργολάβος στη Συρία. Τώρα δεν ξέρω τι θα απογίνω, με κατέστρεψαν τα ψέματα ότι ο άντρας μου είναι ISIS», λέει.