Skip to main content

Φόνος με αρσενικό - Λέκτορας ΑΠΘ: Μόνο τη γυναίκα μου αγάπησα

Ο 43χρονος άφησε να εννοηθεί πως κάποιο από τα μέλη της οικογένειας της συζύγου θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για τη δηλητηρίαση.

Τη δική του εκδοχή για τη διπλή ανθρωποκτονία, τη σχέση που είχε με τη σύζυγό του αλλά και με την οικογένειά της, περιέγραψε ο λέκτορας Γεωλογίας του ΑΠΘ κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Η απολογία του 43χρονου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια αυτής, εκείνος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι οι συγκεντρώσεις αρσενικού που βρέθηκαν στις δύο γυναίκες προήλθαν από του νερό στον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή Γεωπονικά της Χαλκιδικής, όπου το ζευγάρι παραθέριζε τους καλοκαιρινούς μήνες μαζί με την ανήλικη κόρη τους.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε, μέχρι τον θάνατο και των δύο, πως το νερό σε περιοχές της Χαλκιδικής περιέχει ποσότητες αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων, γι' αυτό και δεν είχε ζητήσει σχετικές εξετάσεις και θεραπεία για τη γυναίκα του. Ωστόσο, κατηγόρησε τον νοσοκομειακό γιατρό που δεν εντόπισε το πρόβλημα, λέγοντας πως «απέτυχε στα καθήκοντά του ως παθολόγος».

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως κάποιο από τα μέλη της οικογένειας της συζύγου του θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τη δηλητηρίαση, χρησιμοποιώντας ποντικοφάρμακο. Διευκρίνισε ωστόσο πως ο ίδιος μπορεί μόνο να υποθέσει κάτι τέτοιο και όχι να το αποδείξει.

Ο 43χρονος υποστήριξε πως η πεθερά του τον απαξίωνε συνεχώς και δεν τον θεωρούσε καλό γαμπρό. Κατηγόρησε, μάλιστα την οικογένεια της συζύγου του ότι έχουν στήσει τις κατηγορίες σε βάρος του αξιοποιώντας πολιτικές και κομματικές τους γνωριμίες. Ακόμη, είπε πως τρεις από τους μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον του, έχουν ψευδορκήσει και ότι δεν είναι τυχαίο που όλοι με κάποιον τρόπο συνδέονται με την οικογένεια της συζύγου του.

Αναφορικά με το δηλητήριο, ο ίδιος είπε πως δεν βρέθηκε στην κατοχή του καμία ποσότητα αρσενικού ή άλλου βαρέου μετάλλου, ούτε κάποιο αποδεικτικό παραγγελίας. Άλλωστε, όπως είπε, στον οργανισμό της 34χρονης θανούσας βρέθηκαν όχι μόνο αρσενικό αλλά και κάδμιο, νικέλιο και μόλυβδος. Κάποια από αυτά τα μέταλλα βρέθηκαν και στον δικό του οργανισμό αλλά και στης κόρης του, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει πως λάμβαναν αυτές τις ουσίες από το νερό στη Χαλκιδική.

Μιλώντας για τον έγγαμο βίο του, ο άνδρας υποστήριξε πως με τη σύζυγό του τα πήγαιναν καλά, δεν υπήρχε πρόθεση για διαζύγιο και σκόπευαν να κάνουν δεύτερο παιδί. «H σχέση μας βασιζόταν στον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση», είπε ο ίδιος ενώπιον του Δικαστηρίου. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με διάφορες γυναίκες. Μία από αυτές, ήταν με μια νεαρή φοιτήτριά του, η οποία μάλιστα έμεινε έγκυος και συγκατοίκησαν μετά τον θάνατο της γυναίκας του - μέχρι την προφυλάκισή του.

«Η νεαρή ήρθε μια μέρα στο γραφείο μου για να μου παραδώσει μια εργασία. Μετά εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα μαθήματά μου και μου ζήτησε να αναλάβω την επίβλεψη της διπλωματικής της. Μου έφερε ένα κέρασμα στα γενέθλιά μου και μου έκανε συχνά κομπλιμέντα. Σταδιακά αναπτύξαμε ερωτική σχέση, ώσπου κάποια στιγμή της ζήτησα να διακόψουμε γιατί θέλαμε να κάνουμε δεύτερο παιδί με τη γυναίκα μου. Αργότερα, ήθελα να τη συναντήσω και πάλι αλλά εκείνη δεν ήθελε και για να την πείσω συνέταξα ένα ψεύτικο έγγραφο διαζυγίου και της το έδειξα, λέγοντάς της πως σκοπεύω να χωρίσω», αφηγείται ο ίδιος.

Ο 43χρονος ανέφερε πως από τη φοιτήτρια επιζητούσε μόνο σεξουαλικές σχέσεις. «Μόνο τη γυναίκα μου αγάπησα», είπε ο ίδιος. Τέλος, ο λέκτορας παραδέχτηκε ότι είχε κι άλλες εξωσυζυγικές σχέσεις, ακόμη και μετά τον θάνατο της γυναίκας του.

Προς το τέλος της απολογίας του ο λέκτορας τόνισε πως η ανήλικη κόρη του τον έχει ανάγκη και πως αυτή είναι το μεγάλο θύμα της υπόθεσης. Όπως είπε, η κόρη του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της προφυλάκισής του και χρειάζεται τον πατέρα της κοντά της και πάλι.