Skip to main content

Τι είπαν Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας - Στο επίκεντρο η ΔΕΘ

Επί μιάμιση ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ και ο περιφερειάρχης συζήτησαν για πολιτικά, εσωκομματικά, αυτοδιοικητικά, ευρωπαϊκά θέματα και για τη ΔΕΘ.

Πολιτικά, εσωκομματικά, αυτοδιοικητικά, ευρωπαϊκά και βέβαια την ατζέντα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, συζήτησαν στη χτεσινή συνάντησή τους στο Μοσχάτο επί μιάμιση ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Από όσα διέρρευσαν από τη συνάντηση, πλην του λακωνικού δελτίου τύπου της ΝΔ, φαίνεται πως οι σχέσεις ανάμεσα στους δυο άνδρες είναι πλέον στο καλύτερό τους επίπεδο και ο κ. Μητσοτάκης εμπιστεύεται τον περιφερειάρχη για να συζητά εκτενώς μαζί του όλα τα ζητήματα και ειδικά εκείνα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρωτίστως, η συζήτηση είχε ως αντικείμενο την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ. Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους φορείς της πόλης (θα γίνει 4 Σεπτεμβρίου) και με τα επιμελητήρια της βόρειας Ελλάδας, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τα κυριότερα ζητήματα στην περιοχή και τα πιο επείγοντα θέματα που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ τα σημαντικότερα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και μια σειρά από θέματα υποδομών, όπως και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν.

Στη διάρκεια της συνάντησης των δυο ανδρών, είναι προφανές ότι έγινε κουβέντα και για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος τόσο συνολικά, όσο και σε επίπεδο Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και για την ευρύτερη στρατηγική της ΝΔ.

Επίσης, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας αντάλλαξαν απόψεις για ευρωπαϊκά ζητήματα, την πορεία του ΕΣΠΑ και την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ, ενώ συζήτησαν τις δυνατότητες της βέλτιστης αξιοποίησης του ρόλου του περιφερειάρχη για τη χώρα, ως αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας πολιτικής και αυτοδιοικητικής επικαιρότητας και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η στενή συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων.