Skip to main content

Η αποκαθήλωση του Κεμάλ στην Πόλη και οι εναέριες παραβιάσεις

Συνεχίζουν στην Τουρκία να μιλούν για τα νησιά που… κατέλαβε η Ελλάδα, για παραβιάσεις που κάνουμε στον εναέριο χώρο και άλλα τέτοια.

Κάθε φορά που ακούω πολιτικό να μιλά για αναβάθμιση του ρόλου της Θεσσαλονίκης, ξέρω ότι θα πάμε ένα βήμα πίσω. Αφήστε την πόλη μας να πεθάνει ήσυχη. Φτάνει πια με τα "συμπρωτεύουσα" και "πύλη των Βαλκανίων". Σκόπιμα την υποβαθμίσατε και τώρα μας χαρίζετε καθρεπτάκια.

«Κανείς δεν πρέπει να είναι υπουργός για την καρέκλα αλλά για την κοινωνία. Κανείς δεν πρέπει να είναι αστυνομικός μόνο για τον μισθό», επισήμανε ο Σκουρλέτης. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, αλλά εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι αν οι υπουργοί -νυν και πρώην και επόμενοι- δεν είναι για την καρέκλα, τι άλλο δηλαδή κάνουν στην κοινωνία, εκτός από να την διαλύουν;

Συνεχίζουν στην Τουρκία να μιλούν για τα νησιά που… κατέλαβε η Ελλάδα, για παραβιάσεις που κάνουμε στον εναέριο χώρο τους και άλλα τέτοια. Δεν μπόρεσα πάντως να απαντήσω ακόμη στο ερώτημα: Ποιοι Τούρκοι είναι πιο επικίνδυνοι; Οι τρελοί ή οι ηλίθιοι; [μήπως είναι το ίδιο;]

Αποκαθήλωση του Κεμάλ. Οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων νέου σχολικού συγκροτήματος στην Κωνσταντινούπολη, εντόπισαν ότι δεν υπήρχε η προτομή του ιδρυτή του τουρκικού κράτους, Μουσταφά Κεμάλ, ως είθισται μέχρι τώρα σε όλα τα σχολικά κτήρια στην Τουρκία. Ο διευθυντής τους είπε ότι «δεν είναι πρόβλημα».

Δεν πρόφτασε να τα… εκατοστήσει ο Κεμάλ, και τον στέλνουν την αποθήκη. Τα ίδια και χειρότερα έπαθε ο Γκιουλέν. Αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων ανδρών, όταν εμφανίζονται άλλοι… πιο μεγάλοι από αυτούς. Να δεις, που σε λίγο καιρό θα μπουν προτομές του Ερντογάν.

Τώρα, εδώ που τα λέμε, δεν έχει άδικο η Ν.Δ. που παρατηρεί: «Άραγε ο κ. Τσίπρας έχει συνηθίσει να λέει ψέματα ακόμη και για τους ελληνικούς μύθους ή είναι τόσο άσχετος; Ή μήπως και τα δυο;». Κι αυτό με αφορμή που σε ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι ο Οδυσσέας έκλεισε τα αφτιά του στις Σειρήνες, κάτι που δεν ισχύει, καθώς οι σύντροφοί του τον έδεσαν στο κατάρτι, αλλά άκουγε κανονικά το τραγούδι τους με ανοιχτά αυτιά.

Βλέποντας την σύζυγο του Μακρόν στην Αθήνα, αναρωτήθηκα -πάλι- γιατί οι γονείς καταγγέλλουν τις καθηγήτριες που αποπλανούν τους γιους τους. Αν το έκαναν αυτό οι γονείς του Μακρόν δεν θα ήταν τώρα Πρόεδρος. Αφήστε τα πιτσιρίκια να αποπλανούνται από τις δασκάλες τους, να έχουν και μια καλή καριέρα όταν μεγαλώσουν.

Προς ενημέρωση: Ο Μαδούρο ζήτησε αναδιάρθρωση του χρέους με την Ρωσία, λόγω άδειων ταμείων [φταίει και το ότι έστελνε χρήμα σε επαναστάτες ανά την υφήλιο;]. Η αναδιάρθρωση αποτελεί ένδειξη ότι το καθεστώς αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών του. «Υπήρξε αίτημα από τους συναδέλφους μας στη Βενεζουέλα να προβούμε σε αναδιάρθρωση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας

Θα πουν ότι ο καπιταλισμός, ο οποίος… Ξέρουμε τι κάνει ο καπιταλισμός. Η μαγκιά της Αριστεράς όμως είναι να ξέρει πώς να τον αντιμετωπίσει. Αν δεν ξέρει και αν δεν μπορεί, γιατί παραπλανά τον λαό, ότι θα αλλάξει ακόμη και την Ευρώπη; Κι αν ξέρει η Αριστερά της Ελλάδας, γιατί δεν τα λέγει και στον Μαδούρο;