Skip to main content

Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προωθεί ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα καλέσει σήμερα Πέμπτη το Κογκρέσο να κυρώσει άμεσα μέτρα για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα ασκήσει κριτική στους Ρεπουμπλικάνους διότι εμποδίζουν τις π
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα καλέσει σήμερα Πέμπτη το Κογκρέσο να κυρώσει άμεσα μέτρα για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα ασκήσει κριτική στους Ρεπουμπλικάνους, διότι εμποδίζουν τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της εγχώριας οικονομίας, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα θα μιλήσει αργότερα σήμερα στο Μπάφαλο, στη Νέα Υόρκη, για την οικονομία και όσα έχει επιτύχει η κυβέρνησή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ είναι η υψηλότερη της τελευταίας τετραετίας.

«Θα καλέσει το Κογκρέσο να υιοθετήσει το ταχύτερο τα νέα μέτρα για την δημιουργία θέσεων εργασίας, περιλαμβανομένων των προτάσεων για την ενίσχυση μικτών επιχειρήσεων, ώστε να μεγεθυνθούν και να προσλάβουν», είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Θα καλέσει επίσης τους Ρεπουμπλικάνους να σταματήσουν. . . να εμποδίζουν τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της οικονομίας μας για χάρη ενός βραχυπρόθεσμου μικροπολιτικού οφέλους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, τον Απρίλιο στην αγορά προστέθηκαν 290.000 θέσεις εργασίας. Ακόμα, αναθεωρήθηκαν τα στοιχεία για το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, και βάσει των νέων δεδομένων δημιουργήθηκαν 121.000 περισσότερες θέσεις εργασίας απ΄ ό,τι υπολογιζόταν. Παρ΄ όλα αυτά, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 9,9%, καθώς το μέγεθος της εργατικής δύναμης μεγεθύνθηκε.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι οι πολιτικές του προέδρου δεν αποφέρουν την μείωση της υψηλής ανεργίας, κάτι που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο του Ομπάμα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι απορρίπτουν το πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που πρότεινε ο Ομπάμα, που προβλέπει δαπάνες ύψους 787 δισ. δολαρίων. Οι Δημοκρατικοί και πολλοί οικονομολόγοι διατείνονται ότι το πακέτο αυτό απέτρεψε μια δεύτερη Μεγάλη Ύφεση στη χώρα.