Skip to main content

Τη δική τους πρόταση κατέθεσαν στελέχη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Δεκατρία στελέχη της κυβέρνησης θα καταθέσουν δικό τους κείμενο διαβεβαιώνοντας πως πρόθεσή τους είναι η πρόταση να ενσωματωθεί στην κεντρική απόφαση

Παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με το κλίμα να είναι μέχρι στιγμής υποτονικό, δεδομένου των πρόσθετων μέτρων που φέρνει η συμφωνία του Eurogroup.

Όπως μεταδίδει το «Πρώτο Θέμα», 13 στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ αυτών και οι Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου και κάποιοι από τους «53», θα κατεβάσουν δικό τους κείμενο. Ωστόσο, διαβεβαιώνουν ότι η πρόθεσή τους είναι η πρόταση να ενσωματωθεί στην κεντρική απόφαση και όχι να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα.

Η λέξη «αντίμετρα», όπως αναμενόταν, αποτέλεσε την ηρεμιστική ένεση για τους βουλευτές  και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν φαίνεται να υπάρξουν διαρροές στη ψήφιση των μέτρων.

Μάλιστα, τα μέλη που συμμετείχαν στην ΚΕ καταχειροκρότησαν τον Αλέξη Τσίπρα κατά το μεγαλύτερο μέρος  της ομιλίας του, αν και παραδέχθηκε ότι στη συμφωνία του Eurogroup υπάρχουν μέτρα που δεν είναι αναγκαία, ούτε και θα τα επιλέγαμε. Σύμφωνα με τον ίδιο ωστόσο ο συμβιβασμός που πετύχαμε ήταν τα αντίμετρα που, όπως είπε, θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μέτρα.