Skip to main content

Τη διοίκηση της Fraport Greece συναντά σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Η Fraport Greece κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο το προκαταβολικό ποσό 1,234 δισ. ευρώ και έχει πλέον στα χέρια της τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Με τη διοίκηση της Fraport Greece, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Στέφαν Σούλτε, θα συναντηθεί  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Fraport Greece κατέβαλε χθες στο ελληνικό Δημόσιο το συνολικό προκαταβολικό ποσό ύψους 1,234 δισ. ευρώ και έχει πλέον στα χέρια της τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, με την παραχώρηση σηματοδοτείται μία τεράστια επένδυση στις υποδομές της χώρας και στο ζωτικό για την ελληνική οικονομία τομέα του τουρισμού.  

«Εκτός από το παραπάνω ποσό, η εταιρεία θα καταβάλει ένα ετήσιο σταθερό τίμημα παραχώρησης ύψους 22,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ένα ετήσιο μεταβλητό τίμημα παραχώρησης της τάξης του 28,5% των λειτουργικών κερδών (EBITDA). H κυριότητα των αεροδρομίων παραμένει στο Ελληνικό Κράτος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.