Skip to main content

Τη διαφωνία της με Σόιμπλε για το χρέος εξέφρασε η Λαγκάρντ

Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό κ. Σόιμπλε που λέει ότι δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος αλλά περισσότερη παραγωγικότητα, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Τη διαφωνία της με τη στάση Σόιμπλε αναφορικά με το ελληνικό χρέος εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της σε συζήτηση του American Enterprise Institute για την παγκόσμια παραγωγικότητα.

«Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό κ. Σόιμπλε που λέει ότι δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος αλλά περισσότερη παραγωγικότητα, υποστηρίζω ότι χρειάζεται και χαμηλότερο χρέος για να είναι βιώσιμο και να συντελέσει στην αύξηση παραγωγικότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η ίδια επισήμανε ωστόσο «χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αποτέλεσμα μακροπρόθεσμο όπως στις συντάξεις και το φορολογικό για να στηριχθεί η ανάκαμψη και να απελευθερώθει την ανάπτυξη».

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Ταμείου ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, η κ. Λαγκάρντ διευκρίνισε ότι αν το πρόγραμμα στηριχτεί σε δύο πόδια, τις μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργούν τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις και την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους που θα δείχνει ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, τότε το ΔΝΤ θα συμμετάσχει.