Skip to main content

Τι αποφασίσθηκε για κλιμάκια, αποδείξεις και αφορολόγητο

Ενδεχομένως και θέμα μερικών ωρών να είναι πλέον η ανακοίνωση των φορολογικών προτάσεων της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ζήτημα.
Ενδεχομένως και θέμα μερικών ωρών να είναι πλέον η ανακοίνωση των φορολογικών προτάσεων της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ζήτημα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα, ενώ ειδικά σε μια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο μέγαρο της οδού Νίκης ερρίφθη και ο κύβος σχετικά με τα νέα κλιμάκια εισοδήματος. Από τις πλέον αρμόδιες πηγές διαρρέονταν χθες βράδυ ότι η «κόκκινη γραμμή» θα βρίσκεται «κάπου μεταξύ των 40.000 και των 50.000 ευρώ», υπό την έννοια ότι από αυτό το όριο και πάνω θα δρομολογηθούν και οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους.

Επίσης, οριστικό θα πρέπει επίσης να θεωρείται ότι - όπως έγραψε εδώ και πολύ καιρό η Voria.gr - το αφορολόγητο θα ορίζεται στις 12.000 ευρώ και θα εφαρμοσθεί συνδυαστικά με το μέτρο των αποδείξεων. Δηλαδή, αναλόγως της επαγγελματικής ομάδας που θα ανήκει ο φορολογούμενος, θα είναι το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνει. Άλλο θα είναι, δηλαδή, το ποσό για τους συνταξιούχους, άλλο για τους μισθωτούς, άλλο για τους ελεύθερους επαγγελματίες κι ούτω καθεξής. Επίσης, θα προβλέπεται και μπόνους για όλους όσοι μαζεύουν ποσά αποδείξεων μεγαλύτερα από αυτά που προβλέπονται για την περίπτωση, ενώ θα υπάρχει και ποινή 10% για όσους δεν καταφέρουν να φτάσουν στο ποσό που θα προβλέπεται βάσει του νόμου.