Skip to main content

Υποχώρηση Μπουτάρη για τα τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία (φωτο)

Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας» - Σε πόσα και ποια περίπτερα θα επιτραπούν τραπεζοκαθίσματα, τι θα γίνει με το πρώην Maison Crystal.

του Δημήτρη Παπανίκου

Το θέμα της εκμίσθωσης των επτά περιπτέρων στη Νέα Παραλία απασχόλησε κατ’ αποκλειστικότητα την αποψινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του Γιάννη Μπουτάρη. Στη συνάντηση εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις από τους δημοτικούς συμβούλους, ωστόσο, στο τέλος υπήρξε σύγκλιση στην κατεύθυνση της ήπιας αξιοποίησης προκειμένου να μην γεμίσει η περιοχή με τραπεζοκαθίσματα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας τριμελούς επιτροπής η οποία ανέλαβε να φέρει σύντομα προς συζήτηση πρόταση για την αξιοποίηση των επτά περιπτέρων, καθώς και του πρώην Maison Crystal το οποίο μπαίνει ξανά στο κάδρο, μετά την πολυετή εγκατάλειψή του. Στην επιτροπή συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς και Άννα Αγγελίδου και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης.

Τραπεζοκαθίσματα μόνον σε δύο

Στην αρχική εισήγησή του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε τη γνωστή θέση του ότι τα περίπτερα θα πρέπει να διατεθούν για δραστηριότητες αναψυχής και πως δεν είναι τραγικό να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα σε έκταση 500 τ.μ. όταν η παραλία εκτείνεται σε μήκος πέντε χιλιομέτρων. Με την πρόταση του δημάρχου συντάχθηκαν και άλλοι όπως οι αντιδήμαρχοι Άννα Αγγελίδου και Νίκος Φωτίου καθώς και η Σοφία Ασλανίδου. Ο κ. Φωτίου τόνισε ότι στη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε να νοικιαστούν πέντε από τα επτά γυάλινα περίπτερα, ενώ η κυρία Αγγελίδου παρουσίασε και την πρόταση για την εκμίσθωση των πέντε περιπτέρων, το σκαρίφημα της οποίας παρουσιάζει εδώ η Voria.gr.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων πρότεινε να αξιοποιηθούν μεν κάποια από τα περίπτερα, αλλά τραπεζοκαθίσματα να επιτραπούν σε ορισμένα μόνον απ’ αυτά. Στην κατεύθυνση αυτή ήταν οι απόψεις των Θανάση Παππά, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Κουράκη, Χασδάι Καπόν κ.ά.

Η τελική πρόταση στην οποία φάνηκε να υπάρχει σύγκλιση και συνιστά υποχώρηση του δημάρχου από τις αρχικές θέσεις του, περιλαμβάνει τα εξής:

- Δύο από τα γυάλινα περίπτερα θα εκμισθωθούν για λειτουργία καφέ-αναψυκτηρίου με τη δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Πρόκειται για τα περίπτερα στον κήπο των Ρόδων (Ν6) και στον Μεσογειακό κήπο (Ν4).

-  Άλλα δύο περίπτερα θα παραχωρηθούν επίσης για δραστηριότητες ψυχαγωγίας, αλλά χωρίς τη δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Πρόκειται για τα περίπτερα Ν3 στον κήπο των Εποχών και Ν7 στον κήπο του Νερού.

- Ένα περίπτερο, αυτό στον κήπο της Άμμου (Ν2) θα παραχωρηθεί στο ΚΕΘΕΑ.

- Το περίπτερο το οποίο βρίσκεται στον κήπο των Γλυπτών (Ν5) θα το διατηρήσει ο δήμος, σε συνεργασία με διαφόρους συλλόγους. Συζητήθηκε η παραχώρηση στην Πολιτιστική Εταιρεία του ΣΒΒΕ και στους Φίλους της Νέας Παραλίας.

- Το πρώτο περίπτερο (Ν1), που είναι και το μικρότερο και βρίσκεται λίγο πριν από το Μακεδονία Παλάς, θα λειτουργεί ως info kiosk.

- Εκμίσθωση εκ νέου του πρώην Maison Crystal, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια. Ωστόσο, η ακριβής χρήση του θα συζητηθεί εκ νέου. Πάντως, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ξανά ως κέντρο διασκέδασης όπως έγινε μερικές φορές στο παρελθόν.

Η τριμελής επιτροπή θα συζητήσει το θέμα στην παραπάνω βάση και θα φέρει την τελική πρότασή της ξανά στη δημοτική ομάδα προς έγκριση. Εν συνεχεία θα πάει για διαβούλευση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά στο δημοτικό συμβούλιο.