Skip to main content

Απάντηση στον Βούτση για τα περί «εσχάτης προδοσίας» στο Σκοπιανό

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων τονίζει ότι οι επιστολές εκφράζουν τις θέσεις του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκαν στα συλλαλητήρια.

Απάντηση στις δηλώσεις Βούτση ο οποίος κατήγγειλε πως εκπρόσωποι κάποιων Παμμακεδονικών Ενώσεων έστειλαν στους βουλευτές κείμενο με το οποίο τους εγκαλούν για εσχάτη προδοσία, απειλώντας με θάνατο ή με ισόβια, εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας, έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (δείτε εδώ).

«Οι εξώδικες δηλώσεις που απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδόνων στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουν τις θέσεις του Ελληνικού λαού όπως αυτές διατρανώθηκαν με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1992 όσο και το 2018, καθώς και με τα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Αναφορικά με το περιεχόμενο των εξωδίκων υποστηρίζει ότι αυτό «αποτελεί συνέχεια της επιστολής των 373 ακαδημαϊκών (Ιστορικών και Αρχαιολόγων κ.α.) προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ το 2009, με σκοπό την άρση της αναγνώρισης της συνταγματικής ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, και αφορά στην συμπεριφορά των κυβερνώντων που συνιστά αδικήματα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα από τον ποινικό κώδικα και από τα Ελληνικά δικαστήρια».

«Δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουμε με πολιτικά κόμματα και οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσής μας με αυτά γίνεται με σκοπό να αποδυναμώσει την πανίσχυρη λαϊκή βούληση για διαφύλαξη των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού. Ως γηγενείς Μακεδόνες ζητούμε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σεβαστούν τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και να μη δώσουν δικαίωμα για επιβουλή της Ιστορίας, της Πολιτιστικής κληρονομιάς και της εδαφικής ακεραιότητας της Μακεδονίας» καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.