Skip to main content

Τι απαντά ο ΟΣΕ για τις ακινητοποιήσεις τρένων εξαιτίας του χιονιά

Το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει στον ΟΣΕ αγωνίζεται χωρίς διακοπή να κρατήσει το δίκτυο ανοιχτό, τονίζει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Εντελώς άσχετες με τη βατότητα του δικτύου χαρακτηρίζει τις σημερινές καθηστερήσεις των συρμών ο ΟΣΕ, τονίζοντας ότι τα προβλήματα οφείλονται σε διαδοχικές βλάβες των μηχανών έλξης που προκάλεσαν τα χιόνια στην γραμμή.

Σε ανακοίνωση του οργανισμός τονίζει ότι τα δυσμενέστατα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών επηρέασαν και τον σιδηρόδρομο και υπογραμμίζει πως «το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει στον ΟΣΕ μετά από την λαίλαπα του 2011 (1000 υποχρεωτικές μετατάξεις, κατακερματισμός σε 5 εταιρείες) αγωνίζεται εδώ και 5 ημέρες χωρίς διακοπή και ανάπαυση να κρατήσει το δίκτυο ανοιχτό». 

Επισημαίνει μάλιστα ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο έμεινε ανοιχτό σήμερα όπως και όλες αυτές τις ημέρες παρά τις ακραίες για την Ελλάδα συνθήκες ώστε να εξυπηρετήσει την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων με αξιοπιστία και ασφάλεια.

Απόδειξη αυτού αποτελεί η δρομολόγηση πρόσθετης εμπορευματικής αμαξοστοιχίας από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη, όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός. 

«Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας, ο ΟΣΕ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και λειτουργικά μέτρα για να διασφαλίσει απρόσκοπτη κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες» επισημαίνει ορ οργανισμός, ενημερώνοντας τέλος ότι τελικά οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στους τελικούς προορισμούς τους με ασφάλεια.